Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslas taupo kur kas radikaliau nei valstybė

Valdžia įkyriai aiškina apie sumažintus atlyginimus, tačiau statistikos duomenys nepaneigiami – viešasis sektorius per menkai solidarizuojasi su likusia visuomenės dalimi, kuri, gaudama minimalius atlyginimus, kantriai laukia krizės pabaigos.
Kitais metais atlyginimai kils lėčiau.
Verslo įmonėse atlyginimai sumažėjo gerokai daugiau nei viešajame sektoriuje. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Valdininkų atlyginimai viršija šalies vidurkį ir jau nemažės, trečiadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Pasitelkus visas Valstybės tarnybos įstatymu leidžiamas gudrybes atlyginimų sumažėjimas valstybės sektoriuje yra gerokai kuklesnis nei skelbiama.

Statistikos departamento duomenimis, pirmąjį ketvirtį šio sektoriaus darbuotojų vidutinė alga buvo 181 litu didesnė nei dirbusiųjų privačiame sektoriuje (be individualiųjų įmonių) ir 104,6 lito didesnė nei visame šalies ūkyje.

Viešojo valdymo ir gynybos bei privalomojo sveikatos draudimo sektoriaus darbuotojų atlyginimai buvo didesni atitinkamai 614 ir 537,6 lito.

„Reikia pripažinti, kad tiek darbo vietų, tiek atlyginimų atžvilgiu gražūs skelbimai apie ekonomiją valstybės sektoriuje skiriasi nuo realių darbų ir realių rezultatų“, – sako SEB prezidento patarėjas Gitanas Nausėda.

Pasak „Swedbanko“ vyriausiosios analitikės Linos Vrubliauskienės į akis krenta disproporcija, kuri jau pernai susidarė tarp valstybės ir privataus sektoriaus – mokamų darbo valandų skaičius valstybės sektoriuje pernai sumažėjo vos 1 proc., tuo pat metu privačiame sektoriuje šis mažėjimas siekė 7,3 proc. „Tai rodo, kad verslas kur kas radikaliau nei valstybė ėmėsi taupymo ir veiklos efektyvumo didinimo priemonių“, – sako finansų analitikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius