Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkai norėtų susigrąžinti PVM ir tuomet, kai su jais neatsiskaito pirkėjai

Verslininkai tvirtina, kad valdžios sprendimas leisti jiems susigrąžinti Pridėtinės vertės mokestį ir tais atvejais, kai su jais neatsiskaito pirkėjai, padėtų verslui išsilaikyti.
Pinigai stiklainyje
Pinigai stiklainyje / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vyriausybė šiuo metu nenori svarstyti tokios galimybės kol bus užtikrintas valstybės finansų stabilumas. Finansų ministerijos skaičiavimu, įsigaliojus siūlomoms PVM įstatymo pataisoms valstybės biudžetas prarastų 200 mln. litų, rašo „Lietuvos žinios“.

Lietuvoje, kaip ir kitose Europos Sąjungos šalyse, prievolė skaičiuoti PVM atsiranda tuomet, kai išrašoma PVM sąskaita faktūra, o ne tada, kai gaunamas apmokėjimas.

„DNB Nord“ banko vyresnioji analitike Indrė Genytė-Pikčienė LŽ teigė, kad šis PVM įstatymo pakeitimas neabejotinai padidintų įmonių likvidumą.

„Pavyzdžiui, mano įmonė dalyvauja kokiame nors konkurse, atlieka darbus, už kuriuos gauname darbų priėmimo aktą ir turime sumokėti už tai PVM, tačiau iš užsakovo pinigų negauname. Vadinasi, neatsiskaitęs su mūsų įmone rangovas atsiima PVM, o mes ne“, – teigė Mažeikių verslininkų asociacijos pirmininkas Kęstutis Bartkevičius.

Kreditų biuro „Creditinfo Lietuva“ duomenimis, šių metų sausį įmonių pradelstos skolos išaugo 200 mln. litų ir siekė 3,2 mlrd. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius