Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkai priversti spėlioti, kiek kainuos elektra

Dauguma Lietuvos įmonių jau baigė planuoti ir tvirtinti kitų metų biudžetus, tačiau į išlaidų elektrai eilutę turi įrašyti tik spėjimus ir prognozes.
Elektros laidai
Elektros laidai / Audriaus Bagdono/BFL nuotr.

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nario Dano Janulionio teigimu, komisija kol kas teturi informaciją, kad 2010 metais elektros kaina gyventojams didės apie 10 centų už kilovatvalandę.

Kiek kainuos elektra verslui, D.Janulionis pasakyti negalėjo, tačiau teigė, kad verslininkai taip pat turi orientuotis, kad kilovatvalandė brangs apie 10 centų, pirmadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Prie dabartinės verslui taikomos kainos reikia pridėti 9–10 centų už kilovatvalandę, jeigu jie pirks iš „Lietuvos energijos“, o jeigu susiras, kur pirkti pigiau, galės tai ir daryti“, – teigė D.Janulionis.

Nuo 2010-ųjų sausio 1 dienos Kainų komisijos reguliuojami elektros energijos tarifai negalės būti taikomi vartotojams, kurių objektų prisijungimo prie skirstomojo ar perdavimo tinklo leistinoji galia siekia arba peržengia 400 kilovatų.

Tai daugiausia yra stambūs ir vidutinio dydžio gamintojai, dideli prekybos ir visuomeninės paskirties pastatai. Per metus šie vartotojai suvartoja apie 35 proc. viso Lietuvoje suvartojamo elektros energijos kiekio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius