Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkai vienijasi: Lietuvos ekonomikos ir verslo problemas spręs verslo taryba

Lietuvos pramonininkų konfederacija, Investuotojų forumas, Lietuvos verslo darbdavių konfederacija ir Prekybos, pramonės ir amatų rūmai pirmadienį įsteigė Lietuvos verslo tarybą. Kartu bus diskutuojama, kaip užtikrinti tvarų ekonomikos augimą.
Robertas Dargis
Robertas Dargis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Paskutiniai metai ir, atrodo, ateinantys metai, bus pilni iššūkių. Tam reikia tam tikrų klausimų išdiskutavimo, sutarimo, kaip mes juos išspręsime“, – pirmadienį sakė LPK prezidentas Robertas Dargis.

Keturios verslo organizacijos pirmadienį pasirašė memorandumą dėl verslo tarybos steigimo.

Jame numatoma, kad būtina užtikrinti sparčią ūkio plėtrą, didinti konkurencingumą ir formuoti palankią investicinę aplinką, gerinti sąlygas verslui

„Ateitis parodys, kiek mes būsime vieningi ir darnūs. Aš tuo tikiu. Mes kartu nuveiksime žymiai daugiau, taip pat ir energetikos, mokesčių, darbo santykių srityse“, – sakė Rolandas Valiūnas, Investuotojų forumo valdybos pirmininkas.

Pasak R.Dargio, valstybės gerovę lemia trys pagrindiniai dalykai.

„Kalbant apie valstybės iššūkius, į visą valstybės ateitį žiūrime per tris dalykus: žmogiškieji ištekliai, finansai ir konkurencinė aplinka“, – sakė LPK vadovas.

Vyriausybėje pirmadienį vyksta diskusija „Metai po rinkimų“.

Planuose – darbo santykių liberalizavimas

Vienas verslo tarybos tikslų – darbo santykių lankstesnis reglamentavimas.

Premjero Algirdo Butkevičiaus teigimu, darbo santykių liberalizavimas jau yra prasidėjęs.

„Buvo pakeisti kai kurie Darbo kodekso straipsniai, Vyriausybė tam yra pritarusi, projektai atiduoti Seimui. Kviesčiau verslo atstovus, kad jie su politikais stipriai Seime padirbėtų. 2014 metais numatyta visą Darbo kodeksą peržiūrėti, yra užsakyta studija peržiūrėti visą europinę naudojamą praktiką, kokie yra darbo kodeksai kitose ES ir ne ES šalyse. Kai bus surinkta informacija, visas paketas bus pateiktas Vyriausybei ir Vyriausybė, atlikus palyginamąją analizę“, – sakė A.Butkevičius.

R.Dargis minėjo, kad verslo taryba daug dėmesio skirs ir energetikos sektoriui. Energijos išteklių kainos auga ir augs, tai grasins verslo konkurencingumui. R.Dargio teigimu, valdžia turėtų įtraukti verslininkus į energetikos strategijos kūrimą.

Verslui nerimą kelia ir suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo projektas. Pasak LPK vadovo, kol kas panašu, kad jis tik suteiks galimybę gauti daugiau, bet ne pigesnių dujų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius