Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Verslininkams – speciali svetainė skųstis bankais

Verslas jau turi svetainę ir joje gali ne tik skųstis bankų savivale, bet ir tikėtis, kad problemos bus išspręstos.
Žuvų verslas
Asociatyvinė nuotrauka: bankai ir verslas / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Saulėtekio komisijos Verslo finansavimo sąlygų gerinimo darbo grupė, kurios iniciatyva buvo sukurtas tinklalapis bankunaujienos.lt, teigia, kad įmonės galės skųstis bankų reikalavimais už paskolas laiduoti asmeniniu turtu, pakartotinai įvertinti įkeistą turtą, mokėti didesnius administravimo mokesčius, rašo „Verslo žinios“.

Verslo finansavimo gerinimo darbo grupės pirmininkas Sigitas Gailiūnas teigė, kad viešumu siekiama parodyti, jog tikroji europinės paramos lėšų naudojimo padėtis nėra tokia graži, kaip atspindima ministerijų pranešimuose.

„Nors Vyriausybė kalba apie sėkmingą europinės paramos naudojimą, norime parodyti realią padėtį, kad įmonės, kurioms ši parama reikalinga, jos gauti dėl vienų ar kitų priežasčių negali. Kadangi bankų paveikti negalime, gal atkreipsime Vyriausybės dėmesį į taisytinas vietas“, – teigė S.Gailiūnas.

Tikimasi, kad sulaukus konkrečių įmonių skundų darbo grupėje, kurioje, be verslininkų, dalyvauja ir Vyriausybės, „Investicijų ir verslo garantijų“ („Invegos“) bei bankų atstovai, pavyks suderinti bent jau abiem ginčo pusėms priimtiną kompromisinį variantą.

Iš besiskundžiančiųjų taip pat tikimasi, kad jie sutiks apie savo bėdas kalbėti viešai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius