-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Verslo angelų investicijos bei ES lėšos paspartins naujų inovatyvių produktų kūrimą

Verslo angelų fondas I kartu su „verslo angelu“ bendrove „Etama“ pasirašė antrąją investicijų sutartį su apšvietimo sistemas gaminančia bendrove „Nuostabioji Technologija“. Kartu su fondo pinigais investuojamos ir 2007-2013 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos.
Šiemet lietuviai labiau linkę rizikuoti investuodami, nors ekspertai ragina prieš tai pasverti savo galimybes.
Investavimas / G.Savickio/BFL nuotr.

„Visa suma sudaro iki 400 tūkst. eurų ir ji bus investuojama dalimis. Pradžioje investuojame įrangai, žaliavoms įsigyti, kad įmonė galėtų plėtoti savo veiklą. Po to, pasiteisinus veiksmų planui, bus investuojama daugiau“, – 15min.lt sakė fondo valdytoja Daiva Rakauskaitė.

Bendrovės „Nuostabioji Technologija“ vadovas ir savininkas Remigijus Vyšniauskas pažymėjo, kad bendrovė orientuojasi į inovatyvių energiją taupančių apšvietimo technologijų plėtojimą ir gamybą. „Ši investicija paspartins naujų produktų sukūrimą, tobulinimą ir jų įvedimą į rinką“, - sakė R.Vyšniauskas.

Ši investicija paspartins naujų produktų sukūrimą, tobulinimą ir jų įvedimą į rinkąD.Rakauskaitės teigimu, ši investicija atspindi stiprų fondo interesą dalyvauti inovatyvių produktų plėtojime ir gamyboje. „Daug kas priekaištauja, kad kinai visa tai daro ir nereikia su jais konkuruoti. Mes manome, kad kaip tik reikia vystyti savo technologijas.“, – kalbėjo fondo valdytoja.

Jai antrino ir „verslo angelo“, bendrovės „Etama“ direktorius Mindaugas Pališaitis. „Mūsų įmonė visada rėmė ir rems investicijas į gamybą Lietuvos elektronikos pramonėje“, – sakė jis.

Verslo angelų fondas I kartu su „verslo angelais“ lygiomis dalimis investuoja į mažas ir vidutines Lietuvos įmones. Iš viso investicijoms į vieną įmonę skiriama iki 1,38 mln. litų (400 tūkst. eurų).

Tikimasi, kad bendros fondo ir „verslo angelų“ investicijos sudarys apie 58 mln. litų (apie 16,8 mln. eurų). Daugiau kaip 27 mln. litų yra investuojama iš JEREMIE kontroliuojančiojo fondo lėšų.

Verslo angelų fondas I investuoja į augimo potencialą turinčias įmones, kurioms skolintis iš banko per brangu arba jos negali to padaryti, nes dar neturi užstato, kurį galėtų įkeisti, kad gautų banko paskolą. Į įmones investuojamos fondo ir 2007-2013 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos. Fondas, padidinęs įmonių, į kurias investavo, vertę, pasitraukia su užaugintomis savomis investicijomis.

Tokia investavimo forma užsienyje yra populiari, tačiau Lietuvoje – ganėtinai nauja. Iš žinomų vardų tokio pobūdžio parama Lietuvoje naudojosi „Coffee Inn“, „SportLand“, „GetJar“.

 

Logo ES

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius