-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslo liudijimams – griežtesni apribojimai nuo gegužės 1-osios

Nuo gegužės 1-osios dalis smulkiųjų verslininkų negalės veikti turėdami verslo liudijimus ir šiuo metu yra priversti ieškoti kitų veiklos formų.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Valstybinėje mokesčių inspekcijoje (VMI) daugėja įsigyjančių individualiosios veiklos pažymas, pirmadienį rašo „Vilniaus diena“.

Kaip sakė Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos prezidentė Danguolė Pranckėnienė, kitą mėnesį dirbantys pagal verslo liudijimus juridiniams asmenims negalės teikti daugiau kaip 10 proc. paslaugų, iš viso negalės užsiimti didmenine prekyba, nuomoti gyvenamosios paskirties patalpų juridiniams asmenims ir užsiimti periodinių spaudos leidinių platinimo veikla.

Vienintelė veikla, kuria užsiimti turint verslo liudijimą nuo gegužės 1-osios iš viso nebus galima, – tai periodinių spaudos leidinių platinimas.

Šiuos apribojimus Vyriausybė suskubo priimti išaiškinus tam tikrus piktnaudžiavimo atvejus. Iki šiol veikla įsigijus verslo liudijimą buvo viena paprasčiausių veiklos formų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius