Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslo lyderiai perspėja Londoną dėl „kieto“ „Brexit“

Didžiosios Britanijos verslo lyderiai šeštadienį paragino šalies vyriausybę atsisakyti vadinamojo „kieto“ išstojimo iš Europos Sąjungos idėjos, nes neapibrėžtumas, susijęs su „Brexit“ sąlygomis, daro taką investiciniams sprendimams.
Didžiosios Britanijos ir Europos Sąjungos vėliavos
Didžiosios Britanijos ir Europos Sąjungos vėliavos / „Scanpix“/AP nuotr.

„Norėtume, kad būtų atsisakyti tikrai blogiausio varianto“, – BBC radijui sakė Britanijos didžiausios verslo lobistų grupės CBI direktorė Carolyn Fairbairn.

Argumentus ji išdėstė atvirame laiške vyriausybei, kurį taip pat pasirašė EEF gamintojų asociacijos, Tarptautinės prekybos rūmų ir technologijų sektoriaus asociacijos „techUK“ vadovai.

Jie perspėjo dėl padėties, kuomet Britanija paliktų ES bendrąją rinką dar nesuderėjusi dėl naujo prekybos susitarimo, kas reikštų, kad šaliai tektų prekiauti laikantis Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) taisyklių.

„Jeigu po vos 29 mėnesių – toks yra prognozuojamas grafikas – nuo dabar mums tektų laikytis PPO taisyklių, tai reikštų, kad iki 90 proc. mūsų prekių potencialiai būtų taikomi muitai“, – sakė C. Fairbairn.

Tai reikštų, kad daugumai prekių Britanijos viduje veiktų nauji tarifai, imtų augti kainos. Produktai pabrangtų apie 20 proc., automobiliai – 10 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius