Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslo pasitikėjimas JAV ekonomika pasiekė rekordinį lygį

Didžiausių JAV įmonių vadovų pasitikėjimas šalies ekonomika šių metų pirmąjį ketvirtį pasiekė aukščiausią lygį per visą stebėjimų istoriją, t. y. per 15 metų, parodė asociacijos „Business Roundtable“ kiekvieną ketvirtį atliekama apklausa.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Įmonių vadovai teigiamai įvertino mokesčių reformą ir reguliavimo sušvelninimą, prezidentaujant Donaldui Trumpui.

Pasitikėjimo indeksas pakilo nuo 96,8 punkto ketvirčiu anksčiau iki 118,6 punkto. Ankstesnis rekordas – 113 punktų – buvo pasiektas 2011 metais. O indekso vidurkis per visą jo skaičiavimo istoriją sudaro 81,2 punkto.

Įmonių vadovų apklausa buvo atlikta vasarį, kai D.Trumpas dar nebuvo paskelbęs apie plieno ir aliuminio importo muitus, kurie, ekspertų nuomone, gali padaryti neigiamą poveikį įmonių vadovybės nuotaikoms.

„Ekonominei pažangai, kuri buvo padaryta dėl reguliavimo švelninimo ir mokesčių kodekso reformos, kilo grėsmė. Imdamasi priemonių, kuriomis ribojama tarptautinė prekyba, D.Trumpo administracija gali pakirsti ekonominę pažangą ir padaryti žalą JAV darbuotojams ir įmonėms, kurios yra priklausomos nuo užsienio prekybos“, – pareiškė „Business Roundtable“ vadovas Joshua Boltenas.

Rekordinį lygį dabar yra pasiekusios visos trys „Business Roundtable“ pasitikėjimo indekso sudedamosios dalys. Samdos planų rodiklis, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, pakilo 22,8 punkto iki 98,5 punkto, kapitalo investicijų planavimo rodiklis – 22,7 punkto iki 115,4 punkto, o pardavimų lūkesčiai padidėjo 19,9 punkto iki 141,9 punkto.

Be to, pirmaujančių įmonių vadovai JAV ūkio prieaugio šiais metais prognozę padidino nuo 2,5 iki 2,8 procento.

„Business Roundtable“ nuo 2002 metų ketvirtojo ketvirčio atlieka įmonių vadovų apklausas, siekdama įvertinti didžiausių korporacijų vadovų nuotaikas ir jų planus dėl investicijų, samdos ir pardavimų.

Asociacija atstovauja įmonėms, kuriose dirba beveik 15 mln. žmonių ir kurių bendros metinės įplaukos viršija 6 trln. JAV dolerių.

Šių metų vasario 7–26 dienomis vykusioje apklausoje dalyvavo 137 didžiausių įmonių vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius