Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslo prašymas Vyriausybei: padėti atsijungti nuo Rusijos ir gerinti investicinį klimatą

Pirmadienį Lietuvos verslo konfederacija, kartu su Verslo tarybos ir Lietuvos bankų asociacijos atstovais dalyvavo susitikime su Ministre Pirmininke Ingrida Šimonyte. Susitikimo metu buvo pristatyti pagrindiniai iššūkiai verslui, siekiant atsijungti nuo Rusijos ir Baltarusijos, rašoma Lietuvos verslo konfederacijos pranešime spaudai.
Verslas
Verslas / 123RF.com nuotr.

„Verslas nepanikuoja ir yra pasiruošęs prisitaikyti naujiems iššūkiams, tačiau tikisi Valstybės paramos atjungiant Lietuvos ekonomiką nuo Rusijos ir Baltarusijos. Ar tai butu atsinaujinančios energetikos sparti plėtra, ar transporto sektoriaus persiorientavimas, reikalinga aiški valstybinė kryptis ir pagalba“,– teigia Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis.

LVK atstovų lūkesčiuose – didelis dėmesys atsinaujinančios energetikos plėtrai. Pasak verslo atstovų, tai leistų Lietuvą pozicionuoti kaip atsinaujinančios energetikos lyderę bei investicijoms patrauklią šalį, ko šiuo metu mūsų regionui labiausiai reikia.

Verslas viliasi, jog valstybė persvarstys savo lūkesčius valstybinėms įmonėms, kadangi šių įmonių infrastruktūros išlaikymui bus gaunama valstybės parama, kuri nepasieks transporto sektoriaus įmonių. Siūlomi reikalingi Europos Sąjungos veiksmai, skatinantys ekonomiškai atsiskirti nuo Rusijos ir Baltarusijos, pavyzdžiui, ne mažiau svarbus ir mobilumo paketo stabdymas ES lygiu.

LVK palaiko gynybos finansavimo didinimą, ir tuo pačiu tikisi, jog valstybė įtrauks ir kartu su verslu ruošis įvairioms – kibernetinėms, karinėms ir kitoms – grėsmėms.

Susitikimo metu verslo atstovai minėjo, jog ir toliau skatins skaitmenizaciją ir galimybę valstybei savo paslaugas perkelti į skaitmeninę erdvę, jog galėtų joje tinkamai funkcionuoti bet kokios krizės metu, pradedant nuo valstybės duomenų naudojimo debesyje, baigiant pilnu paslaugų perkėlimu į nuotolines sistemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius