-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Verslui į pagalbą – nauja paslauga

Ekonominei krizei verslui alsuojant į pakaušį, išaugo paskolų valdymo paslaugų poreikis. Bankininkai pataria ir patiems verslininkams atsakingiau sudarinėti veiklos planus.
Pinigai
Monetos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Apdairesni akcininkai ir vadovai, planuodami ateinančius metus, numato ne tik kaštų mažinimą, bet ir siekia įvertinti visas realias bei teorines grėsmes ir numatyti jų valdymo priemones. Atsižvelgdami į naujus poreikius, pasiūlėme įmonėms pasinaudoti banko paskolų planavimo ir valdymo paslauga, kuri kompleksiškai apjungia teisinių ir finansinių grėsmių analizę bei jų valdymo sprendimus“, – sakė advokatų profesinės bendrijos „Pranckevičius ir partneriai“ BalticLaw Offices partneris Andrius Pranckevičius.

Pasak jo, paslauga nėra visiškai nauja, veikiau modifikuota.

„Verslininkams siūlome ištirti jų esamą finansinę padėtį ir siūlyti atitinkamus sprendimus. Greitai pasikeitusios finansavimo sąlygos nesuteikė verslui adaptacijos galimybių, pinigų srautų trūkumas plinta grandininiu principu: įmonės, negaudamos planuoto banko finansavimo apyvartiniam kapitalui arba jam smarkiai pabrangus, kelia kainas arba atideda apmokėjimo terminus, tiekėjai, savo ruožtu, reikalauja išankstinio mokėjimo. Įmonė atsiduria tarsi tarp girnų, jai iškyla naujos paslėptos teisinės, finansinės ir sisteminės rizikos“, – teigė A.Pranckevičius.

Pasak bankininkų, verslui išties beveik nebuvo laiko adaptuotis, tačiau bankų tuo kaltinti nevertėtų. „Verslininkai turėtų kritiškai įvertinti savo įmonės padėtį ir numatyti ne tik optimistinį ir realų planus, bet ir pesimistinį – ką įmonė darytų dar labiau pasikeitus rinkos sąlygoms. Jei ir tas pesimistinis planas atrodys pakankamai realiai, manau, bankas turėtų į tai atsižvelgti“, – sakė „DnB Nord“ banko vyresnioji analitikė Jekaterina Rojaka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius