Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 17 /12:11

Verslui neaišku, kaip bus dalijama valstybės žadama parama

Vyriausybei žadant skubią pagalbą itin didelių energijos kainų spaudžiamam verslui, vis dar neaišku, pagal kokius kriterijus bus atrenkamos energijai imlios įmonės, kurioms žadamos mokesčių „atostogos“. Be to, kai kurie verslai norėtų daugiau tiesioginės paramos, kompensacijų už gamtines dujas, o žadamų subsidijų už elektrą įmonėms iš viso gali neprireikti.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Vyriausybė pristatydama 2023 metų valstybės biudžetą pranešė, kad subsidijoms už elektrą įmonėms šių metų paskutinį bei kitų metų pirmąjį ketvirtį planuojama skirti apie 446 mln. eurų, o verslams, kurių sąnaudos energetikai sudaro ne mažiau nei 10 proc., siūlomos „mokestinės atostogos“.

Tačiau kaip į šią paramą pretenduojančios įmonės bus nustatomos, kokia bus jų patikra, kaip parama bus teikiama, Finansų bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijos dar tik sprendžia.

„Šiuo metu priemonė formuojama, rengiama koncepcija ir artimiausiu metu bus teikiama Vyriausybei“, – teigiama Finansų ministerijos atsakyme BNS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius