Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vertingiausių vardų reitinge Lietuva 63-ia

Pasaulio šalių vertingiausių vardų reitinge Lietuva per metus palypėjo į 63 vietą iš 67, o Lietuvos vardo vertė 2015 metais, palyginti su 2014-aisiais, išaugo 15 proc. iki 51 mlrd. JAVdolerių, rašo „Verslo žinios“.
Lietuvos, Estijos ir Latvijos vėliavos
Lietuvos, Estijos ir Latvijos vėliavos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Latvija šiame reitinge išlieka 75 vietoje, o Estija – 85-a. Didžiausią materialų įvertį tyrimo reitinge gavusios šalys kasmet, fDiMarkets.com duomenimis, pritraukia ir daugiausia tiesioginių užsienio investicijų (TUI): tai JAV, Kinija, Vokietija, Jungtinė Karalystė ir Japonija.

Ekspertai pabrėžia, kad pagal TUI pritraukimą Estija niekada nebuvo regiono lyderė ar stipri Lietuvos konkurentė, todėl vargu ar silpnėjantis Estijos prekės ženklo reitingas turės didelės reikšmės kovojant dėl TUI projektų ateityje. Mūsų regiono TUI lyderei Lenkijai reitinge tenka 20 vieta, o jos vardas įvertintas 566 mlrd. JAV dolerių – 6 proc. mažiau nei pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius