Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VGTU planuoja statyti naujus 120 mln. litų vertės korpusus

Vilniaus Gedimino technikos universitetas kitais metais Saulėtekyje planuoja pradėti trijų beveik 24 tūkst. kvadratinių metrų ploto korpusų statybas. Planuojama, kad po 120 mln. litų preliminarios vertės statybų, juose įsikurs Elektronikos, Mechanikos ir Transporto inžinerijos fakultetų laboratorijos.
VGTU Saulėtekio rūmai
VGTU Saulėtekio rūmai / VGTU nuotr.

Kaip BNS sakė VGTU kancleris Arūnas Komka, į naujus šiuolaikinius pastatus planuojama perkelti fakultetus iš patalpų centrinėje Vilniaus dalyje.

„Planuojame pastatyti šiuolaikinius techninius ir energetinius reikalavimus atitinkančius pastatus VGTU Saulėtekio studentų miestelyje. Į juos perkelsime Elektronikos, Mechanikos ir Transporto inžinerijos fakultetus iš reikalavimų neatitinkančių patalpų Naugarduko ir J.Basanavičiaus gatvėse. Naujuose pastatuose įsikurs fakultetų mokslinės ir mokomosios laboratorijos, auditorijos, kompiuterių klasės, dėstytojų ir mokslo darbuotojų ir doktorantų darbo ir kitos patalpos“, – BNS sakė jis.

Bendra visų pastatų statybos darbų preliminari vertė yra 120 mln. litų. Tikslesnė vertė bus nustatyta parengus šių trijų pastatų techninius projektus, – sakė A.Komka.

Pasak A.Komkos, statybos bus pradėtos parengus techninius projektus, gavus statybos leidimus ir finansavimą. Jos turėtų vykti 2015-2017 metais.

Planuojama, kad VGTU Elektronikos, Mechanikos ir Transporto inžinerijos fakultetų laboratorijų korpusas užims 8,5 tūkst. kvadratinių metrų, Mechanikos ir Transporto inžinerijos fakulteto mokomasis korpusas – 9 tūkst. kvadratinių metrų, o Elektronikos fakulteto mokomasis korpusas – 6 tūkst. kvadratinių metrų ploto.

„Bendra visų pastatų statybos darbų preliminari vertė yra 120 mln. litų. Tikslesnė vertė bus nustatyta parengus šių trijų pastatų techninius projektus“, – BNS sakė A.Komka.

Šiuo metu universitetas jau yra pasirašęs dvi beveik 1,02 mln. litų vertės sutartis su bendrovėmis „Taem architektai“ ir „Dianas Zalanes projektu bijors“ dėl techninių projektų rengimo ir vykdymo priežiūros paslaugų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius