Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viceministras E.Meilūnas: dvišalė prekyba su Pietryčių Azija išaugo 60 proc.

Spalio 17 dieną Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) Pietryčių Azijos ministrų forume užsienio reikalų viceministras Egidijus Meilūnas teigė, kad dvišalė prekyba su Indijos-Ramiojo vandenyno regiono šalimis per metus išaugo net 60 proc., o tai didina ir šalies ekonominį atsparumą, pranešė Užsienio reikalų ministerija.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Prekyba

Jis pažymėjo, kad būtina stiprinti bendradarbiavimą su bendramintėmis Pietryčių Azijos regiono šalimis bei bendromis pastangomis atremti Rusijos karo prieš Ukrainą ir ekonominės prievartos keliamus iššūkius tarptautinei prekybai. E.Meilūnas taip pat atkreipė dėmesį, kad Lietuvos rinkų diversifikavimas – sėkmingas.

Forume viceministras E.Meilūnas teigė, jog Rusijos karas prieš Ukrainą sukėlė milžiniškus neigiamus padarinius po COVID-19 pandemijos siekiančiai atsigauti tarptautinei prekybai. Todėl E. Meilūnas pabrėžė rinkų diversifikavimo svarbą ekonominio atsparumo didinimui.

„Lietuva siekia plėtoti ekonominius santykius su Pietryčių Azijos regiono šalimis, ypač – aukštos pridėtinės vertės sektoriuose. Prekybos tendencijos patvirtina, jog pastangos atsiperka: nuo pernai metų dvišalė prekyba su regiono šalimis išaugo net 60 proc.“, − sakė viceministras.

Viceministras taip pat akcentavo, kad dėl tarptautinės prekybos trikdžių ir ypač išaugusių maisto ir energijos išteklių kainų atsakomybė tenka Rusijai. Žmonės ir verslas už Rusijos agresiją prieš Ukrainą moka itin didelę kainą.

Prekybos problemas gilina ir dažnėjantys ne-rinkos ekonomikų taikomi ekonominės prievartos atvejai. Anot viceministro, ekonominė prievarta negali būti toleruojama, į ją būtina atsakyti bei taip apsaugoti laisvą prekybą.

Spalio 17-18 dienomis Hanojuje, Vietname, vykstančiame EBPO Pietryčių Azijos Ministrų forume dalyvauja EBPO ir ASEAN ministrai, verslo ir ekonominės plėtros agentūrų atstovai. Šių metų forumo pagrindinė diskusijų tema – tiekimo grandinių atsparumo didinimas, EBPO ir Pietryčių Azijos regiono vyriausybių bei verslo bendradarbiavimo stiprinimas. EBPO Pietryčių Aziją įvardija kaip prioritetinį regioną savo bendradarbiavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius