Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viceministras: Lietuvos ir Taivano projektai netrukus įgaus pagreitį

Lietuva tikisi, kad planuojami bendri jos ir Taivano projektai netrukus įgaus pagreitį.
Taivano vėliava
Taivano vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Taivanas

Šią savaitę Taivane lankęsis ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis sako, jog tokie projektai galėtų būti įgyvendinti puslaidininkių, lazerių technologijų, informacinių ryšių, biotechnologijų, startuolių ekosistemos srityse.

„Tikiuosi, kad nuo šiol aptartų projektų derinimas bei įgyvendinimas bus lengvesnis ir greitesnis, nes Lietuva jau turi savo prekybos atstovą Taipėjuje“, – pranešime sakė K.Žemaitis.

Rugpjūtį Lietuvos prekybos atstovybės Taipėjuje vadovu paskirtas Paulius Lukauskas, o atstovybė veiklą pradės artimiausi metu.

Bendradarbiavimo galimybes K.Žemaitis aptarė su Taivano ekonomikos ministerijos, verslo, mikroschemų ir puslaidininkių gamybos bei kitų sričių atstovais.

„Su Taivanu norėtume vystyti ne tik tarpusavio prekybinius santykius, tačiau drauge kurti technologijas ir produktus gyvybės mokslų ir biotechnologijų srityse, kuriuos vėliau bendromis pastangomis galėtume komercializuoti ir parduoti globaliose rinkose“, – pranešime sakė Lietuvos biotechnologų asociacijos prezidentas Tomas Andrejauskas.

Lietuvos delegacija lankėsi puslaidininkių ir mikroelektronikos technologijų parodoje „Semicon Taiwan“, o Inovacijų agentūra pasirašė memorandumą su Taivano išorės prekybos plėtros taryba.

Pirmąjį pusmetį lietuviškos kilmės prekių ir paslaugų eksportas į Taivaną išaugo trečdaliu iki 11,5 mln. eurų. Prekių apyvarta tarp dviejų šalių siekė 90,6 mln. eurų – 92,6 proc. daugiau nei prieš metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius