Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vičiūnų“ įmonių grupės bendrovėms suteikti ISO 14001 sertifikatai

„Vičiūnų“ įmonių grupės valdomoms bendrovėms „Plungės kooperatinė prekyba“ bei „Vičiūnai ir partneriai“ įteikti ISO 14001 aplinkos vadybos saugos sertifikatai. Šie ISO sertifikatai suteikiami maisto pramonės įmonėms, kurios didelį dėmesį skiria aplinkosaugai.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Vis labiau pasaulyje vertinami sertifikatai mums labai svarbūs ne tik dėl to, kad tai padidins mūsų įmonių grupės produkcijos eksportą į Vakarų Europą. Mums tai patvirtinimas, kad mūsų bendrovių plėtra, modernizavimas įgyvendinami sėkmingai“, – pabrėžė „Vičiūnų“ įmonės vadovas Visvaldas Matijošaitis.

Sertifikavimas truko pusę metų. Tai – neįprastai trumpas laiko tarpas. Pasak V. Matijošaičio, aukščiausio lygio sertifikatų per tokį trumpą laiką nebūtų pavykę įgyvendinti be kruopštaus įmonės darbuotojų darbo ir jau anksčiau gautų „BRC Global Standart“ bei IFS (International Food Standart) tarptautinių maisto saugos sertifikatų.

BRC sertifikatas labiausiai vertinamas Didžiojoje Britanijoje, kuri yra viena didžiausių „Vičiūnų“ produkcijos eksporto rinkų. Didžiausiuose šios šalies prekybos tinkluose „Tesco“, galima įsigyti Plungėje pagamintų žuvies gaminių ir krabų lazdelių.

„Pirmiausia tai – papildomos eksporto galimybės į tas šalis, kur didieji prekybos tinklai priima tik tuos gaminius, kurie atitinka jų numatytus standartus“, – teigia V. Matijošaitis.

Be to, įmonė, gavusi šiuos sertifikatus, įgyja pranašumą prieš kitus gamintojus: lengviau įsitvirtina tarptautinėse rinkose, paprasčiau dirbti su distribucinėmis kompanijomis, didesnis klientų pasitikėjimas gamintoju.

IFS standartas pripažintas daugelyje ES šalių ir labiausiai vertinamas prekybininkų Vokietijoje, Italijoje, Austrijoje, Danijoje, Olandijoje, Belgijoje, Ispanijoje ir Portugalijoje.

„Vičiūnų“ įmonių grupės vadovai tikisi, kad sertifikatas padės ne tik eksportuojant produkciją į užsienio šalių mažmeninės prekybos tinklus, bet ir derantis su Lietuvos prekybininkais.

„Vičiūnų“ įmonių grupė per 20 veiklos metus tapo didžiausia pasaulyje krabų lazdelių ir kitų produktų iš surimio gamintoja. Grupė su „Viči“ prekiniu ženklu tiekia savo produkciją vartotojams į daugiau nei 40 pasaulio šalių. „Vičiūnų“ grupę sudaro 35 kompanijos visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius