Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidutinė aukso kaina 2020 metais gali pakilti daugiau nei dešimtadaliu

Vidutinė aukso kaina 2020 metais gali sudaryti 1558,8 JAV dolerio už unciją, parodė Londono brangiųjų metalų rinkos asociacijos (LBMA) atlikta analitikų ir prekiautojų apklausa.
Aukso luitai
Aukso luitai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Auksas Aukso kaina

2019 metais vidutinė aukso kaina pasaulyje sudarė 1392,6 JAV dolerio už unciją, taigi pagal vidutinę prognozę šiemet ji pakils 12 procentų.

Tačiau penktadienio vakare aukso kaina sudarė 1584,2 JAV dolerio už unciją, o pirmadienio vakare uncija kainavo 1578,05 JAV dolerio.

Tuo tarpu LBMA taip pat atkreipė dėmesį į didžiulį mažiausios ir didžiausios analitikų prognozių skirtumą, kuris sudaro net 780 JAV dolerių už unciją. Ekspertai laukia aukso kainos svyravimų nuo 1,3 tūkst. iki 2,08 tūkst. JAV dolerių už unciją ir tai, pasak asociacijos, rodo, jog aukso rinkoje 2020 metais vyraus ypač didelis kintamumas.

Paprašyti išvardyti tris pagrindinius veiksnius, kurie darys poveikį aukso kainai 2020 metais, LBMA apklausti analitikai paminėjo geopolitinę ir ekonominę įtampą (38 proc. respondentų), šalių ir visų pirma JAV pinigų politiką (35 proc.), taip pat paklausos pokyčius, visų pirma Indijoje ir Kinijoje (15 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius