-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vidutinė metinė infliacija pagal SVKI sudarė 7,8 procento

Pagal suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI), kurį Statistikos departamentas kas mėnesį skaičiuoja su kitomis Europos Sąjungos (ES) valstybėmis, nustatyta, jog liepos mėnesį vidutinė metinė infliacija sudarė 7,8 proc. ir buvo 0,1 proc. mažesnė negu apskaičiuotoji pagal vartotojų kainų indeksą (VKI).
Klesti šešėlinis verslas.
2009 m. liepos mėn., palyginti su birželio mėn., užfiksuota neigiama infliacija, kuri sudarė –0,8 proc. ir sutapo su apskaičiuotąja pagal VKI. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Metinė infliacija (2009 m. liepos mėn., palyginti su 2008 m. liepos mėn.) sudarė 2,6 proc. ir buvo 0,4 proc. mažesnė negu apskaičiuotoji pagal VKI, teigiama išplatintame pranešime.

2009 m. liepos mėn., palyginti su birželio mėn., užfiksuota neigiama infliacija, kuri sudarė –0,8 proc. ir sutapo su apskaičiuotąja pagal VKI.

SVKI naudojamas infliacijai ES matuoti ir tarptautiniams palyginimams, Europos vartotojų kainų indeksui (apimamos 27 ES valstybės narės), pinigų sąjungos vartotojų kainų indeksui (apimamos 16 ES valstybių narių, priklausančių euro zonai: Airija, Austrija, Belgija, Graikija, Ispanija, Italija, Kipras, Liuksemburgas, Malta, Nyderlandai, Prancūzija, Portugalija, Slovėnija, Slovakija, Suomija, Vokietija) ir Europos ekonominės erdvės vartotojų kainų indeksui (apimamos 27 ES valstybės narės, Islandija ir Norvegija) skaičiuoti.

VKI reikalingas infliacijos lygiui šalyje matuoti. Tai pagrindinė indeksavimo priemonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius