Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienos dirbtos valandos darbo sąnaudos ketvirtąjį 2010 m. metvirtį padidėjo 1,2 proc.

Statistikos departamentas praneša, kad ketvirtąjį 2010 m. ketvirtį, palyginti su trečiuoju 2010 m. ketvirčiu, vienos dirbtos valandos darbo sąnaudos pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse, įskaitant ir individualiąsias, pašalinus sezono įtaką, padidėjo 1,2 proc., iš jų verslo įmonėse – 1,1 proc.

Darbo sąnaudos labiausiai padidėjo elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo (8,3 proc.), kasybos ir karjerų eksploatavimo (4,1 proc.), transporto ir saugojimo (3,6 proc.), žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo (2,7 proc.), švietimo (1,6 proc.), kitos aptarnavimo veiklos (1,4 proc.) bei statybos (1,4 proc.) įmonėse.

Per metus (ketvirtąjį 2010 m. ketvirtį, palyginti su ketvirtuoju 2009 m. ketvirčiu) vienos dirbtos valandos darbo sąnaudos pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse, pašalinus darbo dienų skaičiaus kitimo įtaką, padidėjo 0,7 procento (trečiąjį 2010 m. ketvirtį mažėjo 2,7 proc.), iš jų verslo įmonėse padidėjo 0,5 procento. Darbo sąnaudos labiausiai padidėjo elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo (8,2 proc.), kitos aptarnavimo veiklos (5 proc.), informacijos ir ryšių (4,9 proc.), transporto ir saugojimo (4 proc.) bei kasybos ir karjerų eksploatavimo (4 proc.) įmonėse.

Vienos dirbtos valandos darbo užmokestis pinigais ir išmokos natūra pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse, pašalinus darbo dienų skaičiaus kitimo įtaką, per metus padidėjo 1,4 procento, iš jų verslo įmonėse – 1 procentu, o kitos darbo sąnaudos (socialiniai darbdavio įnašai (įmokos) sumažėjo atitinkamai 1,1 ir 0,8 procento. Darbo užmokesčio pinigais ir išmokų natūra didėjimą ketvirtąjį 2010 m. ketvirtį lėmė išmokėti didesni nereguliarūs priedai, priemokos ir vienkartinės piniginės išmokos. Kitų darbo sąnaudų mažėjimui įtakos turėjo sumažėjusios iš darbdavio lėšų mokamos laikino nedarbingumo pašalpos, išeitinės išmokos ir piniginės kompensacijos už nepanaudotas kasmetines atostogas ir kitos panašaus pobūdžio išlaidos.

Žymesnį darbo sąnaudų didėjimą elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo įmonėse ketvirtąjį 2010 m. ketvirtį lėmė padidėjusios kitos darbo sąnaudos (dėl įmonių reorganizacijos buvo išmokėtos išeitinės išmokos ir piniginės kompensacijos už nepanaudotas kasmetines atostogas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius