Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viešbučiai ir restoranai protestuoja toliau (atnaujinta 23.17 val.)

Pirmadienio vakarą Lietuvos viešbučiai ir restoranai gesina šviesas ir išjungia muziką. Šį mėnesį tai antroji įspėjamoji akcija „Lietuva užsidaro! Grįžtame 1000 metų atgal“.
Viešbutis dalyvauja protesto akcijoje
Protesto akcijoje planuoja dalyvauti daugiau kaip 220 įmonių iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Palangos, Druskininkų ir kitų miestų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Protestas

Prieš protestą Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentė Evalda Šiškauskienė 15min.lt sakė, kad pirmoji akcija davė naudos.

„Gavome kvietimą pas Seimo pirmininką. Kalbama apie trijų pakopų – 5, 10 ir 20 proc. – PVM“, – aiškino E.Šiškauskienė. Pasak jos, pagal trijų pakopų sistemą viešbučiams ir restoranams būtų taikomas 5 arba 10 proc. PVM mokestis. „Mus tai tenkina. Bet kol kas viskas vyksta kalbų lygiu, todėl protestus tęsime“, – kalbėjo LVRA prezidentė.

Per įspėjamąją akciją nuo 22 iki 24 val. išjungiamas viešbučių fasadų apšvietimas, šviesa nedega vestibiuliuose, restoranuose ir kitose bendrose patalpose, kaip senovėje – dšviesą skleidžia tik žvakės, o viešbučių svečiai raginami solidarizuotis ir išjungti šviesas savo kambariuose. Restoranuose išvis negroja muzika arba tyliai skamba klasikinės melodijos.

Akcijoje planavo dalyvauti daugiau kaip 220 įmonių iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Palangos, Druskininkų ir kitų miestų, tarp jų – didžiausi sostinės viešbučiai, kuriuose gyvens į Vilniuje rengiamą Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinės Asamblėjos sesiją atvykę užsienio svečiai.

Atnaujinta 22.50 val. Naujienų portalo 15min.lt žurnalistai apsilankė viešbutyje „Reval Hotel“. Šio viešbučio vestibiulyje registratūroje šviesa išties nedegė – svečiai buvo priimami žvakių šviesoje. Tačiau svečių kambariuose šviesa nebuvo išjungta, mat viešbutis nusprendė per prievartą žmonių neversti sėdėti tamsoje. Iš ESBO svečių, viešbučio vyriausiosios administratorės teigimu, jokios reakcijos kol kas nebuvo. Tiesa, kai kuriems žmonėms ši akcija netgi pasirodė esanti estetiška, o žvakės viešbutyje – romantiška.

Apsilankius viešbutyje „Novotel“, jis visas buvo apšviestas – šis viešbutis nusprendė akcijoje nedalyvauti.

Atnaujinta 23.17 val.: 15min.lt apsilankė ir viešbutyje bei restorane „Stikliai“. Čia, kaip ir „Reval Hotel“, pasitiko akcijos lipdukais pasipuošę darbuotojai, aplink buvo tamsu, degė žvakutės.

„Stiklių“ padavėjas Redas pasakojo, kad klientų dėmesio dėl vykstančio protesto sulaukiama. Pasak Redo, žmonės domisi, kas vyksta, palaiko viešbučių ir restoranų iniciatyvą.

Prie protesto akcijos prisidėjo ir viešbutis „Radisson SAS“. Tačiau jo darbuotojai nieko papasakoti negalėjo – tai, pasak jų, gali daryti tik viešbučio vyresnybė.

Pirmadienio vakarą įspėjamojoje protesto akcijoje dalyvauja ne tik viešbučiai, bet ir kavinės bei restoranai. Jų darbuotojams neretai tenka sulaukti klientų klausimų, kodėl tamsu ar pritildyta muzika.

„Pilies menėje“ su draugėmis vakarojanti Ana 15min.lt sakė, jog protesto akcija pastebima. „Įėjus į kavines į akis krinta tamsa“, – sakė ji. Vis dėlto, pasak merginos, išjungta šviesa ir degančios žvakutės suteikia romantikos.

Tuo tarpu Žirmūnų mikrorajone įsikūręs „Čili kaimas“ daug klientų dėmesio dėl dalyvavimo protesto akcijoje nesulaukė. Padavėja paaiškino, kad vakarais čia klientų būna nedaug, todėl daug klausimų, kodėl išjungtos šviesos, sulaukti neteko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius