Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Viešbučiai mėgina apeiti turizmo agentūras

Prasidėjus turizmo sezonui, šalies turizmo agentūros ėmė priekaištauti, kad viešbučiai, kuriuose apgyvendinamos užsieniečių grupės, perima agentūrų siunčiamus klientus.
Turistės
Turistės / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Patys viešbučiai neneigia, kad taip elgiasi, bet teisinasi sunkmečiu, pirmadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Viešbučiai elgiasi gėdingai. Mes investuojame į turistų grupių paiešką, o kai atvežame žmones, viešbučiai sužino, kas juos siuntė, tiesiogiai pasirašo sutartis su užsieniečiais. Tai masinis reiškinys“, – piktinasi bendrovės „Sigida“ direktorius Sigitas Daugirda.

Jis teigia, kad mėgino rengti susitikimus su apgyvendinimo įstaigas vienijančiomis organizacijomis, tačiau jokių pokyčių nėra.

„Dar prieš porą metų apie panašų viešbučių elgesį nebuvo nė kalbos, nes egzistavo nerašytos garbingo elgesio taisyklės. Šiandien verslas galvoja, kaip išlikti, ir nesirenka priemonių, nes gyvename apimti chaoso“, – sako Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas, vilos „Diemedis“ direktorius Gintaras Sičiūnas.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė neigia, kad viešbučiai mėgina „nurinkti“ agentūrų klientus, nors ir priduria, kad ateitis – darbas be agentūrų: „Viešbučiai patys aktyviai ieško klientų, dalyvauja parodose, daugėja užsakymų internetu ir tai ateitis. Klientų iš agentūrų nevagiame.“

„Lithuanian Tours“ direktorius Kęstutis Ambrazaitis teigia, kad dažniausiai grupes perimti mėgina kurortuose įsikūrusios apgyvendinimo įstaigos. Tokios pat taktikos laikosi ir kai kurie viešbučių tinklai, jų savininkai vadybininkams net davę nurodymus taip elgtis.

Direktoriaus žiniomis, Latvijoje ir Estijoje, kur bendrovė taip pat dirba, viešbučių vadovai korektiškesni ir retai mėgina pasinaudoti svetimo darbo vaisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius