Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viešųjų pirkimų mafiją žabos bausmėmis

Rugsėjo 1 dieną įsigaliojo Viešųjų pirkimų įstatymų pataisos, pagal kurias viešuosiuose pirkimuose draudžiama dalyvauti įmonėms, kurios yra baustos už kartelinį susitarimą, jei nuo ekonominių sankcijų skyrimo nepraėjo treji metai.
Atsarga gėdos nedaro – praktika rodo, kad verta patikrinti, kaip vykdomos pasirašytos sutartys su bankais ar investicinėmis bendrovėmis.
Viešuosiuose pirkimuose draudžiama dalyvauti įmonėms, kurios yra baustos už kartelinį susitarimą. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašo „Verslo žinios“, minėta nuostata nėra privaloma, tačiau perkančioji organizacija gali ją taikyti. Laisvosios rinkos instituto viceprezidento Giedriaus Kadziausko teigimu, draudimas viešuosiuose pirkimuose dalyvauti įmonėms baustoms už kartelinius susitarimus yra tarsi dar viena, papildoma bauda.

Tuo tarpu Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos Projektų departamento direktorius Vaidotas Levickis mano, kad pirkėjui suteiktos teisės atsižvelgti į viešųjų pirkimų dalyvių praeitį nėra blogas dalykas.

Viešųjų pirkimų įstatymas šiais metais dar bus koreguojamas. Saulėtekio darbo grupės siūlymu norima sutrumpinti bylinėjimosi dėl viešųjų pirkimų terminą. Numatoma, kad supaprastinto proceso tvarka ginčas būtų nagrinėjamas 5, o įprastai – 45 dienas. Dabar teismo procesas trunka vidutiniškai 140 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius