Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Viešųjų pirkimų tarnybai „Lietuvos energijos“ konkursas neatrodo įtartinas

Viešųjų pirkimų tarnyba žada prižiūrėti, ar valstybės valdomos įmonės „Lietuvos energija“ paskelbtas milijoninis konkursas elektrinių remonto ir aptarnavimo darbams gali būti pritaikytas tik vienai iš anksto jau parinktai bendrovei, priklausančiai tai pačiai „Lietuvos energijai“ – „Kauno energetikos“ remontui.

Viešųjų pirkimų tarnybos atstovė Aušra Pocienė „Vilniaus dieną“ informavo, kad šios institucijos specialistai peržvelgė „Lietuvos energijos“ konkurso sąlygas, bet kol kas šis konkursas tarnybai neužkliuvo.

„Neturime dėl jo jokių skundų ar pretenzijų. Konkurso sąlygos, kuriomis viešai abejojama, mūsų rizikos vertinimo specialistams neatrodo įtartinos“, – pabrėžė ji.

Kita vertus, A.Pocienė patikino, kad bus atsižvelgta į viešumoje pasirodžiusią informaciją apie klaustukus, kylančius dėl konkurso sąlygų, galbūt pritaikytų vienai bendrovei.

„Mes šį konkursą „pasižymėjome“, – patvirtino pareigūnė.

Energetikos ministerija, kuriai priklauso kontroliuoti „Lietuvos energijos“ veiklą, atsisakė komentuoti bendrovės paskelbtą konkursą, jo skaidrumą ir numatytas sąlygas.

„Dėl konkurso turi atsakyti pati įmonė“, – sakė energetikos ministro patarėjas Kęstutis Jauniškis.

Balandžio 6 dieną „Lietuvos energija“ paskelbė konkursą „Elektrinių remonto ir aptarnavimo darbai“. Kai kurie specialistai, peržvelgę šio konkurso sąlygas, atkreipė dėmesį, kad jis aiškiai pritaikytas vienintelei bendrovei – „Lietuvos energijos“ antrinei įmonei „Kauno energetikos remontas“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius