-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoj J. Džiugelio Seimo Socialinių reikalų komiteto vadove siūloma skirti P. Kuzmickienę

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto vadove vietoj Justo Džiugelio bus siūloma skirti Paulę Kuzmickienę.
Paulė Kuzmickienė
Paulė Kuzmickienė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Tokį sprendimą sekmadienį priėmė valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija.

„Frakcija deleguoja P. Kuzmickienę, kuri praėjusią kadenciją yra dirbusi šiame komitete ir turi patirties bei išmanymo“, – BNS sakė TS-LKD frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Susiklosčius tokiai situacijai ji pereis iš Sveikatos reikalų komiteto, kur irgi dažnu atveju socialiai jautrūs klausimai yra susiję“, – pridūrė seniūnė.

Ji teigė, kad Socialinių reikalų komitetui bus pasiūlyta persirinkti pirmininką, nes dabartinis jo vadovas J. Džiugelis paliko konservatorių frakciją, o būtent jai priklauso šio komiteto vadovo postas.

J. Džiugelis vasario pabaigoje sustabdė narystę TS-LKD ir pasitraukė iš šios partijos frakcijos parlamente, kilus abejonėms dėl jo ryšių su lošimų verslo lobistais skaidrumu.

Parlamentaras tuomet teigė nenorintis, kad istorija dėl jo ryšių su lošimų verslo lobistu Mindaugu Ardišausku, parlamentarui teikusiu viešosios komunikacijos paslaugas, kenktų partijai.

Prieš tai jis paskelbė suspenduojantis vadovavimą Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetui. 

J. Džiugelio ryšius su M. Ardišausku šiuo metu aiškinasi net kelios komisijos – Seimo Etikos ir procedūrų, Antikorupcijos, taip pat Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Antikorupcijos komisija dėl J. Džiugelio planuoja kreiptis Generalinę prokuratūrą, kad ši įvertintų, ar parlamentaras nepadarė nusikaltimo apmokėdamas už M. Ardišausko paslaugas.  

Komisijos nariai mano, kad J. Džiugelis ir nuo 2021 metų jam veiklos ataskaitas rengęs dabartinis lošimų verslo lobistas M. Ardišauskas galėjo slėpti darbo santykius.   

J. Džiugelio ir M. Ardišausko ryšiais susidomėta visuomenininkui Andriui Tapinui su iniciatyva „Skaidrinam“ paskelbus apie parlamentaro M. Ardišauskui sumokėtas lėšas už ataskaitos rengimą – 23 tūkst. eurų.

Trejus metus komunikacijos klausimais J. Džiugelį konsultavęs M. Ardišauskas šių metų vasarį tapo Atsakingo lošimų verslo asociacijos vadovu.

J. Džiugelis yra teikęs pataisų dėl lošimo reguliavimo, su lošimais susijusius klausimus nagrinėjęs savo vadovaujamame komitete. Viena tokių pataisų siūloma leisti lošti tik nuo 21-erių. Dabar lošėjų amžiaus riba yra 18 metų, o kazino – 21-eri.  

Kitomis pataisomis už neteisėtai organizuojamus azartinius lošimus ir raginimą lošti J. Džiugelis siūlo nuo 2024 metų liepos taikyti ne tik baudas, bet ir laisvės atėmimą iki ketverių metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius