Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilius Šapoka apie mokesčių reformą: džiaugsis vidutiniokai, galbūt bus „Sodros“ lubos

Žurnalistus ketvirtadienį susikvietęs finansų ministras Vilius Šapoka apie mokesčių pakeitimus, kurie laukia kitais metais, kalbėjo gana paslaptingai. Jų tikrai bus, daugiausia dėmesio, ministro teigimu, bus skiriama mažiausias pajamas uždirbantiems ir vidutinę algą gaunantiems žmonėms.
Vilius Šapoka
Vilius Šapoka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Su darbo santykiais susijęs apmokestinimas turėtų mažėti toliau. Alternatyvos yra įvairios, nenorėčiau uždėti akcento ant vienos ar kitos alternatyvos“, – kalbėjo finansų ministras.

Jis konkrečiai nenorėjo įvardinti, apie kokias priemones kalbama, tačiau pažadėjo jas pristatyti viešai.

„Kadangi finansinės galimybės visuomet yra ribotos, tai didesnį dėmesį skyrėme tiems, kurie uždirba mažiausiai. Kitais metais galėsime skirti dėmesio ir tiems, kurie uždirba ir vidutinį atlyginimą. Dėl konkrečių priemonių paskelbsime pasiūlymą viešai, padarysime konsultacijas viešai“, – aiškino V.Šapoka.

Jis nepatikslino, kokias pajamas gaunantys žmonės kitais metais galėtų tikėtis paramos.

„Manau, kad atsižvelgiant į pajamų struktūrą, kokia ji šiuo metu yra, manau, kad turime dar toliau stiprinti tuos, kas uždirba mažiausiai, taip pat tuos, kurie uždirba vidutinį atlyginimą, ir ieškoti papildomų paskatų tiems, kas dirba kvalifikuotą darbą, kur yra kuriama didelė pridėtinė vertė“, – sakė V.Šapoka.

Pasak jo, bus diskutuojama apie „Sodros“ lubų įvedimą.

„Lubos turėtų būti. Manau, kad kompleksiškai žiūrint į darbo santykių apmokestinimą, šitą klausimą būtinai paliesime kitais metais“, – aiškino ministras.

Bent jau kol kas diskusijų dėl naujų mokesčių kitais metais, tarkime, automobilių mokesčio, įvedimo nebuvo.

Paklaustas, kaip sekėsi įgyvendinti vadinamąją mokesčių reformą, kurią pristatė prieš metus, jis tikino, kad beveik viską pavyko įgyvendinti.

„Pasiūlymas išpildytas didžiąja dalimi. Tai su darbo santykiais susijusios naštos sumažinimas. Galima sakyti, kad tai pavyko padaryti. Lietuva regione taps viena iš pirmaujančių pagal pažangą. Kalbant apie paskatas į mokslinius į tyrimus, jų komercializaciją, būsime pirmi Europos Sąjungoje. Pasiūlymai keitėsi, nepasakyčiau, kad reikšmingai“, – sakė V.Šapoka.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis trečiadienį užsiminė apie pensijų sistemos ruošiamą pertvarką. Kad jos reikia, mano ir V.Šapoka.

„Tiek viena, tiek kita pakopa turi vietų, kurios yra spręstinos. Tikslai būtų sustiprinti tiek vieną, tiek kitą, ir pašalinti priešpriešą tarp jų. Jis abi turi ateitį. Ir vieną, ir kitą reikia sustiprinti. Reikia sustiprinti pasitikėjimą tiek viena, tiek kita pakopa“, – sakė V.Šapoka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius