-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkaviškio komunalininkams algų nemoka jau antrą mėnesį

Vilkaviškio savivaldybė jau porą mėnesių nemoka atlyginimų komunalinio ūkio darbuotojams. Skola komunaliniam ūkiui už atliktus darbus – per milijoną litų. Iš viso savivaldybės skola statybininkams, šilumos tiekėjams, transportininkams siekia 9 milijonus litų.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Beveik 70 Vilkaviškio komunalinio ūkio darbuotojų jau du kartus mero kabinete reikalavo atlygio už darbą – atlyginimai maži, o ir tų neatgauna.

„Jau du mėnesius nemoka. Žmonėms, ypač miesto valytojoms, kurios tegauna nepilnus 500 litų, nuo atlyginimo iki atlyginimo išgyventi – problema. Mokesčiai ir visa kita... Vos 480 litų, o dar ir tų negauna“, – rūpinosi UAB „Vilkaviškio komunalinis ūkis“ darbuotojas Algirdas Šakalys.

„Jeigu žmogus dirba, tai jis nori gauti alygininimą. Dėl to žmogus ir dirba. Be abejo, jeigu negausime pinigų lapkritį, protestuosime – ką bedarysi?“, – teigė UAB „Vilkaviškio komunalinis ūkis“ darbuotojas Juozas Česaitis.

Vilkaviškio meras teisinasi – pinigų nėra, nes savivaldybė smarkiai įsiskolinusi ir už vaikų pavėžėjimą į mokyklas, statybų organizacijoms. Velkasi skolos ir už šildymą – beveik 9 milijonai litų. Savivaldybės skolinimosi limitai išnaudoti, tačiau atlyginimus komunalininkams žada išmokėti iki lapkričio 10-osios. 

„Gausime pajamų iš žemės mokesčių, iš žemės nuomos virš milijono. Tikimės gauti iš finansų ministerijos, kas mums priklauso. Štai tokiu būdu atsiskaitysime su komunaliniu ūkiu“, – žadėjo Vilkaviškio meras Algimantas Greimas.

Tačiau meras komunaliniam ūkiui žada tik atlyginimus, o apie milijoninę skolą, kuri perkeliama iš metų į metus, neužsimena.

„Aišku, vizijų turime ne vieną. Iš karto tokią sumą gauti neįtikėtina. Pasirinktume būtiniausias vietas, kur pirmiausia reiktų investuoti. Pavyzdžiui, viso auto parko atnaujinimas. Manau, galėtume pakelti savo įmonės kvalifikaciją, galėtume dirbti kitokiais kaštais“, – planavo UAB „Vilkaviškio komunalinis ūkis“ direktorius Marius Jasaitis.

Savivaldybės meras trūkstant lėšų neatmeta galimybės pasekti Vilniaus ir Kauno pavyzdžiu – už šalia namų esančių teritorijų tvarkymą papildomai apmokestinti gyventojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius