-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilma“ laimėjo partnerį ir ilgalaikį kontraktą

Bendrovė „Vilma“ laimėjo konkursą gaminti šviesoforus ir šį mėnesį užsakovams iš Nyderlandų išsiųs pirmuosius gaminius, o juo gausianti eismo kontrolės sistemų srityje dirbanti įmonė „Peek Traffic“ kalba apie ilgalaikį bendradarbiavimą ir kontraktą, kuris sudarytų 30 mln. eurų per metus.
Šviesoforas
Šviesoforas / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.

Sutarties suma įmonei apyvartą leis padidinti 8 proc., planuojama, kad per metus į Nyderlandus iškeliaus 30 tūkst. Lietuvoje pagamintų eismo reguliavimo įrenginių, penktadienį informuoja dienraštis „Verslo žinios“.

„Vilma“ tokį kiekį šviesoforų gamins keletą metų, kol pasens modelis ir bus rengiamas konkursas dėl naujesnės technikos.

Tai viena iš pajamų kilimo priežasčių, tačiau vadovas Edmundas Pigaga nesiima prognozuoti, kiek tiksliai šiais metais augs pardavimai, nes rengiamasi dar keliems Europoje skelbiamiems konkursams. Ar pavyks juos laimėti, paaiškės vasarą.

„Peek Traffic“ Baltijos regiono vadovas Mike'as Kawczynski sako, kad bendras projektas su „Vilma“ tėra šios kompanijos veiklos Lietuvoje pradžia.

„Peek Traffic“ planuoja, kad Vilniuje pagaminti šviesoforai bus parduodami visoje Europos Sąjungoje (ES).

„Kitas mūsų bendras produktas bus energiją taupantys aliumininiai diodiniai gatvių ir parkų šviestuvai. Tai dar naujiena ir pačioje Europoje. Tikimės, Lietuvoje pagaminsime 50 tūkst. šių šviestuvų. “Vilma„ mums įdomi tuo, kad ji turi aliuminio liejimo technologiją“, – aiškina M. Kawczynski.

Kiek investavo į Lietuvos gamyklos plėtrą, „PeekTraffic“ neatskleidžia, tačiau pažymi, kad gaminti Lietuvoje dabar yra palankus metas.

„Vilmos“ pardavimai šiemet per keturis mėnesius – 14 proc. didesni nei per tą patį laikotarpį pernai. Eksportas į ES sudaro 90 proc. „Vilmos“ pajamų. Bendrovėje dirba 370 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius