Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus gatvių apšvietimas gali būti perduotas privačiam investuotojui

Sostinės valdžia ketina perduoti miesto apšvietimo tinklus į privačias rankas, rašo dienraštis „Vilniaus diena“.
Vaizdai Vilniaus gatvėse
Vaizdai Vilniaus gatvėse / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Vilniaus gatvių apšvietimo tinklų eksploatacijos laikotarpis jau baigėsi, todėl būtina galvoti, kaip juos atnaujinti. Naujoji sistema turi būti ekologiška, taupi, ilgaamžė ir lanksčiai reguliuojama“, – sakė sostinės meras Raimundas Alekna.

Pasak jo, investuotojo paieškos turėtų prasidėti pavasarį, taigi šios kadencijos miesto taryba konkurso nespės paskelbti. Anot mero, naujo apšvietimo tinklų šeimininko bus ieškoma ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

„Būtent tokios sistemos poreikį pristatysime investuotojams kovą vyksiančioje tarptautinėje nekilnojamojo turto ir investicijų parodoje MIPIM Kanuose, po jos bus skelbiamas tarptautinis konkursas. Viena pagrindinių sąlygų, keliamų konkurso dalyviams, – miestas investuotojui turi mokėti mažiau nei už apšvietimo tinklų išlaikymą moka dabar“, – teigė meras.

Šiuo metu išlaikyti apšvietimo tinklus miestui kainuoja apie 14,5 mln. litų per metus.

Anot sostinės vicemero Romo Adomavičiaus, norint atnaujinti miesto apšvietimo tinklus, reikėtų investuoti apie 100 mln. litų. Esą savivaldybė tam neskirs nė cento savų lėšų – mainais į investicijas verslininkai dešimčiai metų ar dar ilgesniam laikotarpiui taps apšvietimo tinklų šeimininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius