Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus mokesčių inspektoriai tikrins turgaviečių prekybininkus

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) informuoja, kad mokesčių inspektoriai vizituos, bet neskubės bausti „Gariūnuose“ ir kitose Vilniaus apskrities turgavietėse prekiaujančių verslininkų. Tačiau prekybininkams, neatsižvelgusiems į Mokesčių inspekcijos specialistų patarimus ir savanoriškai nepašalinusiems veiklos trūkumų, grės nauji patikrinimai ir baudos.
Gariūnų turgaus prekeiviams irgi gali tekti įsigyti kasos aparatus.
Gariūnų turgus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VMI aiškina, kad šia iniciatyva siekiama turgavietėse prekiaujančius verslininkus paskatinti veiklą vykdyti skaidriai ir legaliai. Inspekcijos specialistai sieks priminti, kad didmeninę prekybą vykdyti ir savo prekes parduoti kitam prekybininkui gali tik individualią veiklą pagal pažymą įregistravęs gyventojas. Vizitavimų turgavietėse metu Inspekcijos darbuotojai ne tik atsakys į prekybininkų klausimus, bet ir geranoriškai primins, kad atsižvelgiant į registruotos veiklos formą, vykdant komercinę veiklą privalu laikytis ją reglamentuojančių teisės aktų. Inspektoriai įvertins, kaip tvarkoma apskaita, pajamuojamos prekės, apskaitomos gautos pajamos už parduotas prekes ar suteiktas paslaugas, deklaruojami ir mokami mokesčiai. 

Už vizitavimų metu pastebėtus trūkumus ir pažeidimus Vilniaus AVMI nebaus, o sudarys galimybę prekybininkams patiems savanoriškai juos pašalinti. Vėliau Inspekcija planuoja revizuoti, ar prekybininkai tinkamai vykdo šią pareigą, tikrins, ar pirkėjams duodami kvitai, laikomasi mokestinės drausmės.

„Visada sakėme, kad Vilniaus AVMI yra pasirengusi bendradarbiauti su mokesčių mokėtojais, suteikti reikiamą pagalbą, konsultuoti. Tačiau jei prekybininkai nenorės bendradarbiauti su Mokesčių inspekcijos atstovais ar neatsižvelgs į jų pastabas dėl vykdomos veiklos bei prekiaus, kaip prekiavę, sulauks naujų patikrinimų ir pažeidimai nebus toleruojami“, – sako Vilniaus AVMI viršininkas Marius Žemgulis. 

Vilniaus AVMI darbuotojai jau lankėsi Gariūnų turgavietėje ir vietinės radijo stoties eteryje prekybininkus supažindino su šios iniciatyvos tikslais bei etapais. Apie mokesčių inspektorių vizitavimus praneša ir šios turgavietės informaciniai ekranai bei informuoja vietinė radijo stotis. Inspekcijos specialistai neapsiribos tik „Gariūnais“, bet lankysis ir kitose Vilniaus apskrities turgavietėse.

VMI primena, kad gyventojai visą informaciją apie individualios veiklos registravimą, jos vykdymą ar mokestines prievoles gali sužinoti paskambinę VMI pasitikėjimo telefonu 1882, apsilankę svetainėje Mano VMI (www.vmi.lt) arba atėję į Mokesčių inspekciją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius