Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė dėl „falsifikuoto alkoholio“ uždaro populiarų barą „Būsi trečias“

Sostinės savivaldybė nutarė panaikinti prekybos alkoholiu licenciją populiariam senamiesčio barui „Būsi trečias“. „Būsi trečias“ licencija atimama pagal Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) sprendimą, esą čia prekiauta falsifikuotais alkoholiniais gėrimais, rašo portalas Delfi.lt.
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nors teismo sprendimas galutinis ir neskundžiamas, „Būsi trečias“ ketina pradėti dar vieną teismų maratoną. Šįsyk – su licenciją panaikinusia savivaldybe. Baro šeimininkai mėgins įrodyti, kad toks valdininkų sprendimas yra nepagrįstas.

Baro vadovo Martyno Daciaus teigimu, NTAKD barą nubaudė kietakaktiškai – už tai, kad „Būsi trečias“ klientams leista legalius alkoholinius gėrimus paįvairinti pagal savo skonį.

„NTAKD, pagal viršuje gyvenančios gyventojos, kuri pyksta žiauriai, skundą atėjo, atrado. (...) Buvo toks gražus žaidimas. Kada ateina žmogus, nusiperka butelį degtinės, įsiberia įvairių žolelių, pasidaro sau tokią trauktinę. Ji vadinasi „Ištrauk“. Ir ateina po mėnesio, po dviejų su draugais ir sako: „Prašom mano buteliuką“. Ir viskas. Ir už tai mes gavome 5 tūkst. Lt baudelę. Tai yra mažas pažeidimas, o „įpaišė“ kaip dideliam kontrabandininkui. Aš valstybei nepadariau nė cento žalos. Galvojome, kaip įdomiau padaryti, kaip pritraukti klientus. O jie tiesmukiški. Tai jeigu išsivirsiu karšto vyno iš vyno, kurį nusipirkau iš tiekėjo, vėl „įpaišys“ penkis tūkstančius? Tai ką mes galime daryti?“ – piktinosi M.Dacius.

„Būsi trečias“ vadovas tikino, kad alkoholis buvo visiškai legalus. Anot jo, jei verslas žlugs, be darbo liks apie trys dešimtys žmonių, tarp jų – ir visa jo šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius