-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė išparduoda savo turtą: už 5,8 mln. eurų galima įsigyti poilsio namus Palangoje

Vilniaus miesto savivaldybė turi turto ne tik sostinėje. Rugsėjo 30 dieną vyksiančiame aukcione bus bandoma parduoti Palangoje esančius poilsio namus, kurie iki šiol priklausė Vilniaus savivaldybei. Pastato pradinė kaina – daugiau nei 5,8 mln. eurų.
Aukcione parduodamas pastatas Palangoje
Aukcione parduodamas pastatas Palangoje / Vilniaus savivaldybės nuotr.

Užrakintas ir nenaudojamas šiuo metu pastatas yra patogioje kurorto vietoje, jam priskirtame sklype galima plėsti statybas.

Vilniaus savivaldybė savo turtą reklamuoja išties įspūdingai: „Parduodami poilsio namai unikalioje vietoje, Tiškevičiaus rūmų parko kaimynystėje, atokiau nuo J.Basanavičiaus gatvės šurmulio ir šalia ramios pėsčiųjų Meilės alėjos. Pušų paunksmėje esančiame pastate yra 78 poilsio kambariai. Teritorijoje, kuri ribojasi su Birutės kalnu ir kitais poilsio pastatais, įrengti pėsčiųjų takai. Pateiktas Palangos miesto savivaldybės raštas dėl galimybės keisti detalųjį planą (maksimalus užstatymo intensyvumas – 1,6).“

Pastatas – daugiau nei 3 tūkst. kv. m ploto, 4 aukštų, jam priskirtas 73 arų žemės sklypas, kurį pirkėjas turi įsigyti nuosavybėn. 

Apie tai, kad toks turtas Vilniaus miestui nereikalingas, kalbėta jau seniai, tad būtina jį parduoti. Tiesa, šis statinys Palangoje iki šių metų kovo priklausė bendrovei „Start Vilnius“, tik tada tapo savivaldybės nuosavybe. 

Kaip 15min.lt informavo savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento Turto valdymo skyriaus Valdymo poskyrio vyriausioji specialistė Janina Aleksiukienė, poilsio namus bandyta dukart parduoti 2011 metais – liepą ir rugsėjį, bet neatsirado potencialių pirkėjų.

„Vilniaus miesto savivaldybės Negyvenamųjų ir gyvenamųjų pastatų bei patalpų komisijos 2015 metų liepos 30 dienos posėdyje buvo nutarta skelbti viešą aukcioną dėl minėto pastato pardavimo. Šiuo metu pastatas užrakintas“, – sakė J.Aleksiukienė.

Vilniaus savivaldybės nuotr./Aukcione parduodamas pastatas Palangoje
Vilniaus savivaldybės nuotr./Aukcione parduodamas pastatas Palangoje

Šią vasarą poilsiautojų 78 kambariai taip ir nesulaukė, bet miestui teks susimokėti mokesčius. Tarkim, jau gauta sąskaita už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą kovo-gruodžio mėnesiais, ji siekia 1200 eurų.

Paskutinę rugsėjo dieną vyksiančiame aukcione taip pat ketinama parduoti negyvenamąjį pastatą Vilniuje, Liejyklos gatvėje, patalpų kompleksą Granito gatvėje bei prekybai ir gydymo paslaugoms tinkantį statinį Universiteto gatvėje.

Jeigu aukcionai bus sėkmingi, Vilniaus savivaldybės biudžetas papilnės mažiausiai 11,2 mln. eurų.

Vilniaus savivaldybės nuotr./Aukcione parduodamas pastatas Palangoje
Vilniaus savivaldybės nuotr./Aukcione parduodamas pastatas Palangoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius