Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė beveik už 3 mln. Lt parduoda buvusią blaivyklą – vietoj jos galima bus statyti biurus

Šią savaitę Vilniaus savivaldybė aukcione tikisi parduoti buvusį areštinės ir blaivyklos pastatą T.Kosciuškos gatvėje, kur šiuo metu įsikūręs Vilniaus nakvynės namų filialas „Sala“. Pradinė kaina – beveik 3 mln. Lt, o vietoje dabar esančios nuo alkoholio ir psichotropinių medžiagų apsvaigusių asmenų prieglobsčio vietos šalia Neries gali iškilti biurų kompleksas.
Nakvynės namai „Sala“
Nakvynės namai „Sala“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Areštinės ir blaivyklos pastatą Vilniaus savivaldybė tikisi parduoti ketvirtadienį. Aukcione bus pasiūlytas statinys ir jam priskirtas bendrojo naudojimo žemės sklypas.

Anot Vilniaus savivaldybės, į privatizuojamų objektų sąrašą pastatą įtraukė savivaldybės Privatizavimo komisija, o Vyriausybė šį sąrašą patvirtino dar 2011 metų rugpjūčio 31 dieną.

Po pašalpų mokėjimo gyventojų pamažėja ir Vilkpėdės, ir A.Kojelavičiaus gatvėse, bet padaugėja „Saloje“. Ir taip kokią savaitę, – sakė E.Jablonskis.

Pradinė kaina – 2,925 mln. Lt. Tačiau pastatą ir žemės sklypą įsigijęs naujasis savininkas turės išpildyti vieną sąlygą: pasirašyti sutartį su Vilniaus miesto nakvynės namais ir leisti pastariesiems toliau naudotis dabartinėmis patalpomis, kol „Sala“ bus perkelta į naują vietą. Tiesa, tai turi įvykti ne vėliau nei 2014 metų gruodžio 31-ąją.

Tuomet vietoj seniai neremontuotų nakvynės namų nuo alkoholio ir narkotikų apsvaigusiems asmenims gali išdygti administracinės paskirties pastatas.

Nakvynės namų filialas turėtų kraustytis į Rasų gatvės 20 numeriu pažymėtą pastatą. Tiesa, kol kas jis nepritaikytas tokiai veiklai, o kada bus remontuojamas ir už kokius pinigus, nežinia. Vilniaus miesto nakvynės namų direktorius Edvardas Jablonskis teigė negalintis išsamiai kalbėti apie pertvarką, kadangi iki šiol Vilniaus savivaldybės taryba nėra priėmusi sprendimo dėl naujųjų patalpų ir jų remonto.

„Tos patalpos yra nepritaikytos. Greičiausia lėšos bus numatytos kitų metų biudžete, bet kol nebuvo tarybos posėdžio, negavome visų pritarimų, negaliu ir komentuoti, kaip kas bus“, – kalbėjo E.Jablonskis.

Direktorius neslėpė, kad dabartinėms „Salos“ patalpoms būtinas remontas, tad galbūt išties geriau jas parduoti, o nakvynėms namams pritaikyti kitą statinį. Jis patvirtino, jog patalpas Rasų gatvėje kartu su savivaldybės atstovais apžiūrėjo – joms esą prireiks didelio remonto. Tačiau ir T.Kosciuškos gatvėje esanti „Sala“ jau seniai nematė statybininkų.

Nakvynės namai „Sala“
Nakvynės namai „Sala“

„Dabartinės patalpos buvo perimtos iš policijos, visą laiką ten buvo panaši įstaiga. Joms jau reikalingas remontas, nes nuo seno ten nieko netvarkyta – nei stogai, nei nieko. Kokias perėmėme, tokios ir yra tos patalpos“, – pasakojo E.Jablonskis.

Vilniaus nakvynės namų direktorius užtikrino, kad visuose filialuose tiek vasarą, tiek žiemą gyventojų pakankamai. Esą, skirtumas tarp šaltojo ir šiltojo sezono nebent toks, kad žiemą nakvynės namai visada perpildyti, o vasarą kartais galima rasti vieną kitą laisvą vietą.

„Būna dienų, kai ir vasarą nakvynės namai persipildo. Tarkim, po pašalpų mokėjimo gyventojų pamažėja ir Vilkpėdės, ir A.Kojelavičiaus gatvėse, bet padaugėja „Saloje“. Ir taip kokią savaitę“, – nelinksmai juokavo direktorius.

Nakvynės namų filialas „Sala“ T.Kosciuškos gatvėje įkurtas 2000-ųjų spalio pabaigoje, praėjus pusmečiui po čia buvusios blaivyklos, kuri priklausė policijai, uždarymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius