Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus valdžia lėšų atsiskaityti su „Veikme“ prašys Vyriausybės

Vilniaus valdžia su ekspertais skaičiuos, kiek teks kloti statybų bendrovei „Veikmė“ už nepabaigiamas nacionalinio stadiono statybas, o finansinės pagalbos ruošiasi kreiptis į Vyriausybę.
Temos: 1 Valdžia

Preliminariai skaičiuojama, kad skolų susidarę apie 2 mln. litų, tačiau tikslios sumos negali įvardyti nei miesto valdžia, nei stadiono apsaugą vykdančios Vilniaus vystymo kompanijos vadovybė, nei „Veikmės“ vadovai, rašo „Vilniaus diena“.

„Mums „Veikmė“ atsiuntė laišką, kuriuo primygtinai prašo visiškai atsiskaityti. Taip išaiškinta teismo nutartyje. Mums dėl lėšų lieka tik kreiptis į Vyriausybę, nes savivaldybė tokių pinigų neturi. Ir nebūtų teisinga savivaldybei mokėti, nes stadionas – nacionalinis objektas. Savivaldybė prisidėjo prie stadiono statybos projektavimo darbais“, – tikino Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius.

Gegužės 25 dieną baigiasi savivaldybės skelbtas konsultantų paieškų konkursas. Jie per du tris mėnesius tu retų išanalizuoti visas alternatyvas: verta ar ne tęsti stadiono statybas. Jeigu taip – pagal kokį projektą ir kieno lėšomis darbus tęsti, jeigu ne – gal geriau konservuoti ar visai nugriauti esamus statinius.

Konsultantų studijai iš savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo skirta 200 tūkst. litų. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius