-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje įgyvendintas pirmasis per krizę „užšaldytas“ NT projektas

Vilniuje, Žirmūnų mikrorajone, įgyvendintas pirmasis iš sunkmečiu pradėtų ir sustabdytų nekilnojamo turto projektų. Bendrovė „MG Valda“, prieš pusantrų metų varžytinėse iš bankrutavusios UAB „Atkirta“ įsigijusi nebaigtą statyti devynių aukštų daugiabutį, pavertė jį naujaisiais „Žirmūnų namais“. Naujajame daugiabutyje jau parduota beveik 90 proc. butų.
„Žirmūnų namų“ projektas
„Žirmūnų namų“ projektas / „MG Valda" nuotr.

Anot Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus Valdo Klimantavičiaus, prieš keletą metų sostinėje aktyviai vykusios statybos per krizę paliko ne vieną „įstrigusį“ projektą. „Vilniuje iki šiol netrūksta pastatų „vaiduoklių“, bet džiugu, jog matydami po truputį atsigaunančią nekilnojamo turto ir statybų rinką, plėtotojai imasi žingsnių tokius objektus užbaigti ar statyti naujus“, – sakė V.Klimantavičius.

Žirmūnų seniūnė Ona Suncovienė pastebėjo, jog nebaigto statyti daugiabučio Žirmūnuose griaučiai miestą „puošė“ beveik dvejus metus. „Tokioje geroje sostinės vietoje stūksoję griuvėsiai nekėlė estetinio pasitenkinimo, greičiau – įvairių keblumų. Tad dabar daugiabučio atgimimą vertiname kaip nedidelį stebuklą. Žirmūnų bendruomenė yra ypač patenkinta sutvarkyta infrastruktūra, pavyzdžiui, senas šaligatvis buvo pakeistas nauju“, – teigė ji.

Pasak O.Suncovienės, nieko stebėtino, jog naujasis daugiabutis netruko rasti savo pirkėjus. „Graži aplinka, netoli miesto centras ir čia pat esantys žalieji plotai vilioja ne vieną. Apskritai pastebėjome, jog mikrorajone, kaip ir visame mieste, statybos po truputį vėl juda, o tai teikia gerų vilčių“, – sakė Žirmūnų seniūnė.

Vystyti naująjį projektą „MG Valda“ pradėjo praėjusių metų balandį, prieš tai atlikusi išsamią pastato konstrukcijų ir kitų elementų ekspertizę. Pastato statybos darbams buvo pasirinktas generalinis rangovas UAB „Garantas“.   

„Beveik per metus išvystytą  nekilnojamo turto objektą vertiname kaip labai sėkmingą. Prie to prisidėjo tiek patogi ir gyventojams patraukli pastato lokacija, tiek geros jo techninės charakteristikos“, – sakė „MG Valdos“ direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Vystydama projektą, „MG Valda“ koregavo pastato projektą ir ėmėsi priemonių, leidusių patobulinti namo būklę: planuotos gipso kartono pertvaros buvo pakeistos į mūrines, taip pagerinant garso izoliaciją, taip pat įrengti šiuolaikiški dviejų stiklo paketų langai bei kitos šilumos izoliaciją gerinančios priemonės, suplanuotos kokybiškesnės ir patogesnės bendros erdvės: kiemas, vaikų žaidimo aikštelės. Pasitelkus landšafto specialistus parengtas namo aplinkos apželdinimo projektas, leidžiantis sukurti individualią išpuoselėtą žalią naujojo namo gyventojų erdvę.

Kaip teigė S.Survilaitė-Mekionienė, įmonės išsikelti nauji kokybiniai reikalavimai gerokai pabrangino namo statybos kaštus, tačiau, kaip parodė rezultatai, sprendimas pakelti kokybės kartelę buvo teisingas, – šeimininkus šiame naujame projekte jau rado 96 iš 108 butų. „Likusiems dvylikai butų naujakurius tikimės rasti ateinantį savaitgalį, kuomet visus ieškančius būsto pakviesime į vienintelį butų išpardavimo savaitgalį. Pirkėjams bus pasiūlytos ypatingai geros likusių butų kainos, o mažųjų lauks pramogų kambarys su staigmenomis“, – pasakojo S.Survilaitė-Mekionienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius