Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje labiausiai išaugo turistų iš Japonijos skaičius

Skaičiuojama, kad Vilnių aplankančių turistų skaičius nuolat auga. Vis daugiau svečių atvyksta iš tolimų šalių. Labiausiai per pastaruosius metus išaugo turistų iš Japonijos skaičius.
Prieš keliaudami į užsienį japonų turistai turės pasimokyti elgesio
Japonės turistės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusiais metais Vilnių aplankė beveik milijonas turistų. Statistikos departamento duomenimis, tai 5 procentais daugiau nei 2014-aisiais.

Daugiausiai svečių atvyko iš Baltarusijos, Vokietijos, Rusijos, Lenkijos ir Latvijos. Tačiau labiausiai išaugo turistų iš Japonijos skaičius.

Japonai labai keliauja į kitus pasaulio regionus, ir ypatingai pastaraisiais metais juos domina Baltijos šalys, nes jose saugu, švaru. Jiems priimtinas šis regionas ir jie stengiasi jį aplankyti, – sakė Nijolė Beliukevičienė.

„Tą nulėmė ilgalaikis darbas. Japonijoje Vilnius ir Lietuva jau ne vienerius metus dalyvauja turizmo renginiuose, parodose. Bet pagrindinis aspektas – didesnis Chiune Sugiharos vardo išviešinimas Japonijoje. Jo veikla buvo pristatyta ypatingai pernai ir ankstesniais metais, sukurtas filmas. Japonai domisi šalimi, kur jis gyveno, nes tai yra jų didvyris, ir mes labai džiaugiamės turėdami tokį perlą, dėl kurio galime būti patrauklūs japonams.

Iš kitos pusės, japonai labai keliauja į kitus pasaulio regionus, ir ypatingai pastaraisiais metais juos domina Baltijos šalys, nes jose saugu, švaru. Jiems priimtinas šis regionas ir jie stengiasi jį aplankyti“, – LRT RADIJUI sakė Vilniaus savivaldybės Turizmo skyriaus vedėja Nijolė Beliukevičienė.

Vilniuje pernai daugėjo lankytojų ir iš kitų Azijos šalių: Kinijos, Izraelio, Pietų Korėjos.

Pastebima, kad į Vilnių atvyksta daugiau vyrų nei moterų. Dažniausiai tai svečiai iki 34 metų amžiaus. Taip pat šalies sostinė labai pamėgta turistų, kurie keliauja po vieną ir išvyką organizuojasi savarankiškai, o ne naudojasi kelionių agentūrų paslaugomis.

Anot apklausos, į Vilnių dažniausiai atvykstama lėktuvu, todėl tikimasi, kad, kai atsiras daugiau naujų krypčių iš Vilniaus, turistų srautas padidės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius