Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje mažėja vandens kaina

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEK) pirmadienį nusprendė pritarti didžiausios šalyje vandentvarkos bendrovės „Vilniaus vandenys“ pateiktoms naujoms paslaugų kainoms.
Geriamo vandens čiaupas
Vanduo / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 3 Vilnius Kaina Vanduo

Skaičiuojama, kad vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainos bendrovės klientams mažės vidutiniškai apie 13 proc. Daugiabučiuose gyvenantiems privatiems klientams paslaugų kaina turėtų mažėti apie 11 proc., gyvenantiems individualiuose namuose – apie 13 proc.

Kainos trauksis ir bendrovės verslo klientams – įmonėms geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugų kaina mažės vidutiniškai 14 proc. Skaičiuojama, kad daugiabutyje gyvenanti šeima, suvartojanti 5 kubinius metrus vandens per mėnesį, mokės beveik euru mažiau. Atitinkamai, individualiame name gyvenantys bendrovės klientai, kurie per mėnesį sunaudoja apie 10 kubinių metrų vandens, įsigaliojus naujoms kainoms, per mėnesį sutaupys apie 1,80 euro.

Po VKEK sprendimo, naująsias paslaugų kainas klientams Vilniuje, Vilniaus rajone, Šalčininkuose ir Švenčionyse dar turės patvirtinti šių miestų ir rajonų savivaldybės. Tikimasi, kad naujos paslaugų kainos įsigalios 2019 m. pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius