-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje per liepą parduota daugiau nei 50 naujų butų

Liepos mėnesį Vilniaus pirminėje NT rinkoje užfiksuotas mažiausias pardavimų skaičius šiais metais. Tam įtakos turėjo ne tik ekonomikos sulėtėjimas, bet ir sezoniškumas.
Kambarys
Kambarys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Preliminariais VŠĮ Registrų centro duomenimis, liepos mėnesį įregistruota per 50 naujų butų pardavimo sandorių. Šiuos duomenis patvirtina ir UAB „Eika“ rinkos analitikas Tomas Žiaugra. Jo teigimu, parduota ar rezervuota mažiau nei po vieną butą iš kiekvieno Vilniaus NT projekto, kurių yra apie 70 (atmetus sustabdytus ir užšaldytus projektus), teigiama išplatintame pranešime. Rinkos analitikas teigia: „Padėtis pirminėje Vilniaus NT rinkoje nėra beviltiška, nors spaudoje pasirodė klaidingų pranešimų, kad Vilniuje per liepą parduota vos 10 naujos statybos butų.“

Daugiausia – apie 30 – liepos mėnesį parduota ar rezervuota ekonominės klasės butų. Būsto pirkėjai dažniausi rinkosi butus Pilaitėje, Lazdynuose bei Žirmūnuose. Vidutinės klasės butų per liepos mėnesį parduota ar rezervuota 10, tačiau patraukliausius rajonus išskirti sunku. Prasčiausia prestižinės klasės butų situacija, mat daugelio projektų pardavimo ar rezervacijos rodikliai buvo nuliniai ar net minusiniai. Paklausiausi buvo Naujamiestyje esantys šios klasės projektai.

„Liepos mėnuo kasmet yra pats vasariškiausias ir gerų orų, ir butų pardavimo atžvilgiu – išvengti sezoniškumo beveik neįmanoma“ – teigia T.Žiaugra.

Pastaraisiais mėnesiais pirkėjai vis labiau pasitiki žinomais plėtotojais, kurių butų pardavimas pastaruosius keletą mėnesių didžiausias, palyginti su mažesnių rinkos dalyvių projektais. Nors naujų butų parduodama mažiau, susidomėjimas nauju būstu išlieka. Tai rodo augantis NT portalų lankytojų skaičius, todėl konstatuoti butų pardavimo sąstingį per anksti. Tikrąją NT rinkos situaciją bus galima vertinti atėjus rudeniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius