-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje užsienio turistų pernai daugėjo 12 proc., šiemet laukiama 11 proc. augimo

Pernai Vilniuje apsilankė penktadaliu daugiau turistų iš užsienio nei 2022 metais, o bendras sostinės svečių skaičius paaugo 12 proc., skelbia turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“.
„Go Vilnius“ įrašas Facebook'e
„Go Vilnius“ įrašas Facebook'e / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Agentūros duomenimis, 2023 metais sostinėje apsilankė 1,191 mln. turistų, iš jų 69 proc. atvyko iš užsienio, o likę buvo vietos gyventojai. Didžioji dalis užsieniečių buvo iš Europos ir JAV.

„Go Vilnius“ vadovė Dovilė Aleksandravičienė tokius rezultatus vertina gerai atsižvelgus į tai, jog Vilnius yra geopolitiškai jautriame regione, Anot jos, priešpandeminis lygis dar nepasiektas.

„Nepaisant to, kad dar nesugrįžome į iki pandemijos matytus turistų srautus, praėjusių metų rodikliai nuteikia optimistiškai, todėl šiemet prognozuojame dar daugiau turistų ir dar didesnę jų sugeneruotą naudą visai miesto ekonomikai“, – teigė D.Aleksandravičienė.

Anot jos, agentūra sieks, jog šiemet turistų skaičius padidėtų mažiausiai 11 proc.

Daugiausia turistų pernai atvyko Lenkijos, Vokietijos, Latvijos, JAV, JK, Baltarusijos. Svečių iš Lenkijos skaičius per metus padidėjo 58 proc., Vokietijos – 33 proc., JAV – 26 proc., JK – 10 proc., Latvijos – 6 proc.

Pasak agentūros, viešbučių užimtumas 2023 metais siekė 68 proc., vienas užsienietis per dieną vidutiniškai išleisdavo apie 94 eurus.

Pasak agentūros, sostinės pajamos iš turizmo 2023 metais siekė 224 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius