Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 20 /20:11

„Vinted“ traukiasi iš Kanados rinkos

Pirmasis Lietuvos „vienaragis“, internetinės naudotų drabužių tarpusavio prekybos platforma „Vinted“ traukiasi iš Kanados rinkos.
Lukas Balandis / BNS nuotr.
„Vinted“
Temos: 1 Kanada

„2024 metų vasario 12 dieną „Vinted“ Kanadoje bus uždaryta, o tai reiškia, kad joje nebebus galima registruotis“, – Kanados klientams skirtame internetiniame puslapyje skelbia bendrovė.

Bendrovė nurodė, kad 2021 metais „Vinted“ Kanadoje pradėjo veiklą naudodama kitokią techninę platformą nei visose kitose šalyse.

„Istoriškai susiklostė, jog ji buvo sukurta kitos platformos pagrindu nei pagrindinė. Atskiros platformos naudojimas nebuvo tvarus ir efektyvus“, – teigia „Vinted“.

„Po kruopščių ir nuodugnių svarstymų nusprendėme nutraukti šios platformos veiklą, o tai reiškia, kad kol kas pasitraukiame iš Kanados rinkos“, – rašoma pranešime.

Įmonė nurodo, jog toks sprendimas leidžia sutelkti dėmesį į kitas rinkas, stiprinti pozicijas Šiaurės šalyse – Danijoje, Suomijoje, Švedijoje.

Nuo praėjusios savaitės bendrovė Kanadoje nebeleidžia registruotis naujiems nariams. Nuo kitų metų sausio 12 dienos  nebebus galima pirkti, parduoti, į mėgstamiausių sąrašą įtraukti naujų prekių, rašyti viešų komentarų, teikti ar priimti pirkimo pasiūlymų, sekti naujų narių. 

Iki vasario 12 dienos bus galima užbaigti visus vykdomus sandorius ir atlikti mokėjimus, dirbs klientų aptarnavimo komanda.

Baigusi darbą Kanadoje „Vinted“ veiks 19-oje rinkų: Lietuvoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Vokietijoje, JAV, Lenkijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Ispanijoje, Austrijoje, Nyderlanduose, Belgijoje, Italijoje, Portugalijoje, Liuksemburge, Suomijoje, Danijoje, Švedijoje, Vengrijoje ir Rumunijoje.

„Vinted“ 2019 metais tapo pirmuoju Lietuvos „vienaragiu“ – itin sėkmingu startuoliu, kurio vertė viršija 1 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius