Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Virš Nemuno norima tiesti lynų kelią

Baigiant restauruoti Gelgaudiškio dvarą Šakių rajone ir įpusėjus kitapus Nemuno esančios Vytėnų pilies pertvarkymą jau brandinamas sumanymas du turistams patrauklius objektus virš Nemuno sujungti lynų keliu, rašo „Lietuvos žinios“.
Panemunės šilas
Panemunės šilas / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

Šio projekto kūrėjai – Šakių ir Jurbarko rajonų savivaldybių valdininkai bei Panemunių regioninio parko darbuotojai neslepia, kad tai ypač pasitarnautų Panemunę atrandantiems turistams.

„Legenda byloja, kad tarp Gelgaudiškio dvaro ir Gelgaudų pilies būta tiesioginio susisiekimo kelio, jis ėjo tuneliu po Nemuno upe. Tai dabar būtų tarsi to kelio atstatymas, tik ne po upe, o virš jos“, – sakė Panemunių regioninio parko, kurio teritorija driekiasi abipus Nemuno, direktorius Viktoras Ganusauskas.

Planuojama, kad lynų kelias virš Nemuno nebūtų skirtas jokioms transporto priemonėms, tik dviračiams.

„Manome, kad virš Nemuno galėtų būti nutiesti lynai, prie kurių būtų pritvirtintas keleiviams kelti skirtas vagonėlis. Panašus keltuvas jau seniai veikia Latvijoje, netoli Siguldos“, – sakė Šakių rajono savivaldybės administracijos Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas.

Anot jo, šiuo metu skaičiuojama, kiek kainuotų tokio projekto įgyvendinimas, tačiau akivaizdu, kad ne vieną ir ne du milijonus litų.

Lėšų lynų keliui tikimasi gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

„Jei pavyks laiku parengti projektą ir gauti finansavimą, galbūt neprireiks nė penkerių metų, ir lynų kelias sujungs abu Nemuno krantus“, – vylėsi V.Girdauskas.

Planuojamu įrengti lynų keliu būtų ne tik sukurta unikali galimybė pasigrožėti Nemunu iš viršaus, bet ir sudaromos palankesnės sąlygos aktyvų poilsį mėgstantiems turistams – vasarą dviratininkams, o žiemą – slidininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius