Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visagino atominę gali statyti prancūzai arba korėjiečiai

Investuotojai į planuojamą Visagino atominę elektrinę gali būti pasaulio energetikos milžinė prancūzų „Electricite de France“ arba korėjiečių „Korea Electric Power Corp.“ suburti konsorciumai.
Elektra
Elektra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mažiau žinomi korėjiečiai jau dabar dažnai laimi prieš tituluotus prancūzus, antradienį informuoja dienraštis „Verslo žinios“.

„Korea Electric Power Corp.“ iki šiol nebuvo minima tarp potencialių investuotojų, tačiau šios kompanijos noras žengti į Lietuvą neturėtų stebinti, neš bendrovės veikla pastaruoju metu stebino pasaulinę rinką.

Be to, vasarį Korėjos Respublikoje lankėsi oficiali Lietuvos delegacija, jos kelionės išlaidas apmokėjo korėjiečiai, o į Seulą vykusios delegacijos sąraše buvo ir energetikos viceministro Romo Švedo, ir bendrovės Visagino atominės elektrinės generalinio direktoriaus Šarūno Vasiliausko pavardės.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas pavasarį teigė, kad komisija pagal kvalifikacinius kriterijus atrinko penkis galimus strateginius investuotojus, vėliau turi likti du, iš šių ir rinksis Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius