-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vitas Vasiliauskas: įkainius drastiškai kėlę draudikai gali sulaukti kontrolės veiksmų

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas patikina, kad draudimo bendrovės negali taikyti tokių įkainių už vairuotojo civilinės atsakomybės draudimą, kurie prilygtų atsisakymui sudaryti sutartis. Jei draudimo bendrovės neperžiūrės savo įkainių „strategiškai“, jos gali sulaukti „kontrolės veiksmų“.
Vitas Vasiliauskas
Vitas Vasiliauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

V.Vasiliauskas, patikina, kad draudimo rinkoje augantys įkainiai yra stebimi.

„Mes irgi tą esam pastebėję, mūsų Priežiūros taryba turėjo susitikimą su visa draudimo rinka. Kalbant apie ne gyvybės draudimą (...), kai kurie pasiūlymai, ypač civilinės atsakomybės draudimo, kasko draudimo kontekste, reiškia atsisakymą sudaryti draudimo sutartis. Mes traktuosime kaip atsisakymą – o pagal teisės aktus draudimo bendrovė negali atsisakyt tokios draudimo rūšies, sutarties. Tikiuosi, kad rinka išgirdo ir po kiek laiko prie to sugrįšime“, – sako V.Vasiliauskas.

Jis pripažįsta, kad ne gyvybės draudimas ilgą laiką buvo nuostolinga sritis, „ir, matyt, natūralu, kad kažkada tos kainos turėjo pajudėti“. Tačiau kainų šuolis kelia abejonių.

„Kitas dalykas, dažnai pas mus verslo strategija paremta kelerių metų perspektyva. Tai reiškia, kad bandoma savo kainodarą pakoreguoti taip, kad pelnas pasirodytų ne ilguoju, o vidutiniu laikotarpiu. Čia, matyt, yra bendra visuomenės bėda. Mūsų siunčiamas signalas – mąstykite strategiškai. Visiems naudinga, kad atsirastų masto ekonomika, kad ne gyvybės draudimas taptų įprastu produktu, neatsiejama kasdienybės dalimi“, – sako V.Vasiliauskas.

V.Vasiliauskas aiškina, kad masto ekonomika leistų klientams tikėtis adekvačių kainų, o draudimo bendrovėms – norimo pelningumo ilguoju laikotarpiu, „kitas pasiūlos ir paklausos balansas atsiras“.

Jis viliasi, kad žodinio įspėjimo rinkai pakaks.

„Kol kas mes į tai esame atkreipę dėmesį ir esam gavę pažadus, kad draudimo įmonės pačios išsispręs tuos atvejus. Jei taip neįvyks, tada, be jokios abejonės, mes imsimės kontrolės veiksmų“, – sako V.Vasiliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius