Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vizito Astanoje metu – „Sberbank“ vadovo ditirambai autoritarinio Kazachstano plėtros programai

Kazachstano sostinėje Astanoje prasidėjo kasmetinis ekonomikos forumas. Jau aštuntus metus iš eilės vykstantis forumas šiais metais didžiausią dėmesį skirs infrastruktūrai, laikomai ekonominės plėtros varikliu. Forume savo pranešimus pristatys atstovai iš įvairių pasaulio šalių, o Kazachstano šiaurinei kaimynei Rusijai jame atstovaus banko „Sberbank“ vadovas Germanas Grefas, negailintis pagyrų autoritarinei Vidurio Azijos šalies valdžiai.
Germanas Grefas
Germanas Grefas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Kaip rašo naujienų svetainė newsru.com, G.Grefas liko sužavėtas Kazachstano prezidento Nursultano Nazarbajevo pasiūlytu dokumentu „100 žingsnių tolimesnio valstybės kūrimo link“.

Visus Kazachstano gyventojus vienija Eurazijos idėja, kuri kazache sujungia geriausias azijiečio ir europiečio savybes, – rašoma autoritarinės Vidurio Azijos šalies vadovo sukurtoje programoje.

„Noriu pasakyti, kad perskaitęs šį dokumentą patyriau kultūrinį šoką. Tai pritrenkianti programa, skirta sukurti efektyvią valstybę. Kazachstanas startavo su viena iš ambicingiausių programų pasaulyje“, – teigė G.Grefas.

„Kai skaičiau šią programą, mane aplankė jausmas, kad skaitau Singapūro vyriausybės programą. Manau, kad daugelio Europos šalių vyriausybės galėtų pavydėti tokios programos“, – sakė „Sberbank“ vadovas.

„Galiu profesionaliai įvertinti šią programą. Tai vienas iš geriausių dokumentų, kuriuos kada nors teko matyti. Jis apima viską, yra logiškai sukonstruotas. Jeigu iš 100 žingsnių bus padaryta bent 50, o tikėkimės, kad bus padaryta daugiau, tai akivaizdu, jog Kazachstanas bus visiškai kita valstybė“, – panegiriką autokrato N.Nazarbajevo pasiūlytai valstybės plėtros programai tęsė G.Grefas.

N.Nazarbajevo programoje yra įrašyta 100 žingsnių, kurie padės įgyvendinti penkias institucines reformas, kurių būtinybę ilgametis Kazachstano lyderis akcentavo savo naujausioje inauguracinėje kalboje.

N.Nazarbajevo programoje yra įrašyta 100 žingsnių, kurie padės įgyvendinti penkias institucines reformas, kurių būtinybę ilgametis Kazachstano lyderis akcentavo savo naujausioje inauguracinėje kalboje.

Programoje nestinga pompastiškai skambančių šūkių ir tikslų, tokių kaip įstatymo viršenybės įgyvendinimas, šiuolaikinio valstybinio aparato sukūrimas, politikų veiklos skaidrumo užtikrinimas ir šalies industrializacija bei ekonomikos augimas.

„Visus Kazachstano gyventojus vienija Eurazijos idėja, kuri kazache sujungia geriausias azijiečio ir europiečio savybes“, – rašoma autoritarinės Vidurio Azijos šalies vadovo sukurtoje programoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius