Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladas Bagavičius: „Agrowill Group“ IPO Varšuvos vertybinių popierių biržoje – birželio pirmojoje pusėje

Restruktūrizuojamos didžiausios Lietuvos žemės ūkio investicijų bendrovės „Agrowill Group“ valdybos pirmininkas Vladas Bagavičius sako, kad „Agrowill Group“ birželio pirmojoje pusėje Lenkijoje turėtų pradėti įgyvendinti viešą pirminį akcijų pasiūlymą (angl. initial public offering, IPO).
Akcijų birža
Akcijų birža / „Scanpix“ nuotr.

„IPO rengimą kiek nukėlėme, nes IPO kaip tik rengė viena mūsų sektoriui atstovaujanti Ukrainos įmonė. Be to, buvo teisinių niuansų – Lenkijoje nėra restruktūrizuojamos įmonės statuso“, – „Verslo žinioms“ sakė V.Bagavičius.

Anksčiau skelbta, kad bendrovė ketina viešai išplatinti 25 mln. litų nominalios vertės akcijų emisiją.

„Verslo žinių“ duomenimis, R.A. Petrošius apibūdinamas kaip vienas sėkmingiausių Londone karjerą padariusių lietuvių ir turi itin įtakingų ryšių Kazachstane.

Bendrovės vadovas dėl „Agrowill Group“ perspektyvų yra nusiteikęs pozityviai – esą įmonė jau pelnosi iš pabrangusių žaliavų, taip pat ir maistinių, ir jų kainos artimiausiu metu nemažės.

„Dirbame pagal nustatytą restruktūrizavimo planą. Jei padėtis bus palanki, restruktūrizavimą baigsime anksčiau nei per 4 metus“, – sako įmonės vadovas.

Trečiadienį per „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos informacinę sistemą pranešta, kad tarptautinės finansų institucijos „Credit Suisse“ vykdomasis direktorius Kazachstane Romualdas Antanas Petrošius bei su juo susiję asmenys įsigijo vieną didžiausių žemės ūkio investicijų bendrovės „AgrowillGroup“ akcininkių, Kipre registruotą įmonę „Volemer Holdings“.

„Verslo žinių“ duomenimis, R.A. Petrošius apibūdinamas kaip vienas sėkmingiausių Londone karjerą padariusių lietuvių ir turi itin įtakingų ryšių Kazachstane.

„Į “Agrowill Group„ jis investavo ne “Credit Suisse„, o savo, kaip investicinio bako padalinio vadovo, uždirbtus pinigus“, – teigė „Verslo žinių“ patikimas šaltinis.

Šaltinių teigimu, R.A. Petrošius yra „Žia Valda“ grupės (šiai grupei priklauso ir „Agrowill Group“) akcininko Gedimino Žiemelio bičiulis ir per susijusią įmonę „Amber Capital partners“ yra investavęs į pačią „Žia Valdą“, joje turi apie 5 proc. akcijų.

Šiuo metu R.A.Petrošiui, Jurgiui Petrošiui, Aldonai Petrošienei ir „Volemer Holdings“ kartu priklauso 31,03 proc. „Agrowill Group“ akcijų.

Įmonės „Agrowill Group“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius