Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 02 /09:02

VMI: gyventojams jau grąžinta apie 43 mln. eurų GPM permokų

Trečiadienis – paskutinė diena, kai dar galima deklaruoti pajamas ir taip pat valstybei pervesti pinigus, jeigu po deklaravimo žmogus yra skolingas. Trečiadienio duomenimis, tai jau padarė beveik milijonas gyventojų, o gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokų grąžinta maždaug už 43 mln. eurų, teigia Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).
Pajamų deklaravimas
Pajamų deklaravimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Deklaravo tikrai reikšmingas skaičius – netoli milijono, o gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų Mokesčių inspekcija, šio ryto duomenimis, jau turi 1 mln. 301 ir toliau krenta tos deklaracijos į sistemą (...) Pirmadienio duomenimis, beveik 300-ams tūkst. gyventojų Mokesčių inspekcija pervedė beveik 43 mln. eurų (GPM permokų – BNS)“, – LRT Radijui sakė VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Pasak jos, tie asmenys, kurie neprivalo pateikti deklaracijų ir kurie ketina susigrąžinti dalį pajamų mokesčio, gali deklaracijas pateikti ir vėliau, po gegužės 2-osios dienos. S.Aliukonytė-Šnirienė ragina gyventojus įvertinti galimybę susigrąžinti dalį lėšų ne tik už 2017-uosius, bet ir ankstesnius metus.

S.Aliukonytė-Šnirienė primena, kad gyventojai taip pat būtinai trečiadienį turi apsispręsti, ar nori atiduoti savo pajamų mokesčio dalį įvairioms organizacijoms ir politinėms partijoms.

„Svarbu pasakyti, kad gyventojai deklaracijas ir toliau galės pateikti, tik gegužės 2-oji diena yra labai svarbi tiems gyventojams, kurie privalo deklaruoti pajamas. Tie, kurie ketina susigrąžinti sumokėtą pajamų mokestį, tą galės padaryti ir vėliau“, – sako Mokestinių prievolių departamento direktorė.

Nuo ketvirtadienio už kiekvieną uždelstą dieną nuo mokėtinos sumos bus skaičiuojami delspinigiai.

Kad gyventojams būtų patogu, šį trečiadienį visi Mokesčių inspekcijos padaliniai dirbs tol, kol aptarnaus visus mokesčių mokėtojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius