Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

VMI išsiuntė laiškus 54 tūkstančiams skolininkų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) išsiuntinėjo priminimo laiškus tiems, kurie deklaravo pajamas už 2017 metus, tačiau dar nesumokėjo gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įmokų. Šią savaitę jie gaus priminimo laiškus, raginančius savarankiškai sumokėti apskaičiuotą sumą.
Eilės Valstybinėje mokesčių inspekcijoje
Eilės Valstybinėje mokesčių inspekcijoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokių skolininkų, VMI duomenimis, yra 54 tūkstančiai.

„Dauguma gyventojų laiku ir savarankiškai moka mokesčius, o pamiršusiems tą padaryti, VMI visuomet primena – siunčia e. laiškus“, – sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, pažymėdama, jog gyventojai, kurie dar nėra Mano VMI naudotojai, apie vėluojamas sumokėti mokesčių sumas pranešimus gaus klasikiniu paštu.

Šiemet pajamas deklaravo daugiau kaip 1,3 mln. gyventojų, kurie į valstybės biudžetą sumokėjo daugiau kaip 123,5 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio. Pasak VMI, gyventojai kviečiami atlikti mokėjimus iš karto, kai tik gaus pranešimus, kadangi už kiekvieną pradelstą mokėjimo dieną skaičiuojami delspinigiai (0,03 proc. nuo mokėtinos sumos už dieną) ir skola auga.

Mokesčių administratorius pažymi, kad gyventojai, susiduriantys su laikinais finansiniais sunkumais, turi galimybę atidėti mokėjimus ar juos išdėstyti dalimis, tam reikia kreiptis į Mokesčių inspekciją dėl galimybės sudaryti Mokestinės paskolos sutartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius