Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI paskelbė 32 tūkst. labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusių verslų sąrašą, tarp jų – ir „Agrokoncernas“

Skelbiama, kad į sąrašą nepatekę verslininkai, kurie galimai patyrė neigiamas pasekmes dėl COVID-19, dėl pagalbos priemonių taikymo supaprastinta tvarka gali kreiptis į VMI.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija, atsižvelgusi į nustatytus ribojimus, dėl kurių verslininkai patyrė tiesioginį neigiamą poveikį, VMI interneto svetainėje paskelbė mokesčių mokėtojų sąrašą kuriems bus taikomos pagalbos priemonės.

Sąrašą galima rasti čia. Tiesa, jį atidarant yra kliūčių, jis gali būti apskritai nepasiekiamas. Todėl šį sąrašą dar perkėlėme čia.

Sąraše – ir smulkios įmonės, ir stambūs verslai, kurie dėl karantino turėjo laikinai nutraukti veiklą. Čia pateko visos kelionių, turizmo agentūros, maitinimo įstaigos, barai, viešbučiai, kai kurios individualios įmonės, parduotuvės, privačios švietimo, medicinos įstaigos, sporto klubai.

Taip pat pateko ir didžiosios įmonės į šį sąrašą, pavyzdžiui, SBA baldų kompanija, Ramūno Karbauskio valdomas „Agrokoncernas“, „Čili pica“, „Amber food“, prekybos tinklas „Senukai“.

Žiniasklaidos priemonės į šį sąrašą nepateko.

Sąraše yra statybinių ir namų apyvokos prekių prekybos tinklai „Ermitažas“, „Depo“, žemės ūkio technikos prekybos grupė „Dojus agro“, žaliavų prekybos grupės „Imlitex Holdings“ bendrovė „Imlitex“, didžiausia Baltijos šalių mažmeninės drabužių prekybos grupė „Apranga“, „SBA baldų kompanija“, prekybos centrą „Ikea“ franšizės pagrindu valdanti „Felit“, parduotuves „Topo centras“ valdanti „Topo grupė“.

Į sąrašą pateko ir automobilių prekybininkai – BMW automobilių prekybos įmonė „Krasta Auto“, „Mercedes-Benz“ prekiaujanti „Silberauto“, „Volkswagen“, „Audi“ ir „Seat“ pardavinėjanti „Autojuta“, „Renault“, „Volvo“ ir „Dacia“ atstovė „Sostena“, taip pat Vokietijos MAN atstovas Lietuvoje „Adampolis“.

Sąraše yra ir daugybė viešbučių valdytojų, pavyzdžiui, „Radisson Blu“ Vilniuje valdanti įmonė „Lietuva viešbutis“, „Congress“, „Stikliai“, „Narutis“ ar „Grand SPA Lietuva“ Druskininkuose.

VMI sąraše atsidūrė ir Estijos geležinkelių paslaugų grupė „Skinest Baltija“, informacinių technologijų įmonė „Atea“, booking.com paslaugų centras.

Šiems verslams galios įvairios lengvatos, mokesčių nukėlimai.

„Į sąrašą įtrauktiems verslininkams, nuo kovo 16 d. iki šalyje galios ekstremalioji padėtis, bus taikomas atleidimas nuo delspinigių, iš jų nebus išieškomi mokesčiai, o pateikę prašymą, jie galės supaprastinta tvarka sudaryti mokestinės paskolos sutartį be palūkanų. Šiems mokesčių mokėtojams bus taikomos ir analogiškos valstybinio socialinio draudimo įmokų mokėjimą palengvinančios priemonės,“ – primena VMI vadovė Edita Janušienė.

VMI patarimai verslui
VMI patarimai verslui

Verslininkai, neradę savęs tarp paskelbtų mokesčių mokėtojų, tačiau taip pat patyrę neigiamas pasekmes dėl COVID-19, dėl minėtų pagalbos priemonių taikymo gali kreiptis į mokesčių administratorių, pateikdami supaprastintos formos prašymą dėl pasirinktų pagalbos priemonių taikymo, skelbia VMI.

Pildome

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius