-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI paskelbė atleidimo nuo delspinigių pavyzdžius

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, jog VMI svetainėje paskelbė atleidimo nuo delspinigių situacijų pavyzdžius. Pastarieji skirti gyventojams ir įmonėms padėti lengviau identifikuoti atvejus, kuomet jiems praeityje reikėjo sumokėti mokesčius, tačiau jie to laiku nepadarė. Apie tai pamiršusiems, VMI primena, kad iki liepos 1 d., vienintelį kartą, ištaisyti praeities klaidas ir mokesčius sumokėti galima be sankcijų – baudų ir delspinigių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Gyventojų susidomėjimą vienintelė galimybe atsiskleisti ir praeity pamirštus mokesčius sumokėti be delspinigių aiškiai rodo tai, jog šiais metais VMI telefonu šia tema jau sulaukė beveik 600 skambučių, o savarankiškai VMI svetainėje ir www.kiek.lt informacijos ieškojo 9 tūkst. mokesčių mokėtojų,“ – sako VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė, ir pažymi, jog naujai pateiktos praktinės situacijos, galimai padės lengviau identifikuoti mokesčių mokėtojams pažįstamas situacijas ir pasinaudoti vienintele galimybe atsiskleisti.

VMI nuotr./VMI infografikas
VMI nuotr./VMI infografikas

Apie tai, jog gyventojai ir įmonės naudojasi šia galimybe byloja ir tai, jog pagal mokesčių mokėtojų pateiktus prašymus šiuo metu jau yra sudaryti 94 periodinių mokėjimų grafikai beveik 400 tūkst. Eur sumai. 25 iš jų – sudaryti praėjusią savaitę.

VMI primena, jog šiais metais visus gyventojus ir įmones VMI pirmą ir vienintelį kartą atleidžia nuo praeityje nesumokėtų mokesčių delspinigių, kai mokesčių mokėtojas pateiks ar patikslins savo deklaracijas už praėjusius laikotarpius (2014-2018 m.), ir deklaruos pamirštus mokesčius. Atleidimas nuo delspinigių galioja praeityje pamirštiems sumokėti VMI administruojamiems mokesčiams (išskyrus žemės mokestį).

Plačiau sužinoti apie tai, kaip ir kodėl verta pasinaudoti vienintele galimybe sumokėti praeityje pamirštus mokesčius, galima VMI interneto svetainėje, adresu www.vmi.lt/cms/tavienintele ir www.kiek.lt, taip pat atsakymus į susijusius klausimus teikia konsultantai, paskambinus trumpuoju numeriu – 1882 ir pasirinkus 5 „vienintelė galimybė atsiskleisti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius