Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 24 /13:46

VMI realizavo konfiskuotą kriptovaliutą už 6,4 mln. eurų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pirmą kartą realizavo konfiskuotą kriptovaliutą – į valstybės biudžetą pervesta 6,4 mln. eurų.
Bitkoinas ir eurai
Bitkoinas ir eurai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kriptovaliutos keitimas į eurus truko beveik parą, pranešė inspekcija, pasitelkusi tris bendroves, kurioms už paslaugas sumokėta 12,8 tūkst. eurų.

„Visas procesas mokesčių administratoriui buvo naujas, pradedant nuo konfiskuotų kriptovaliutų perėmimo iki jų realizavimo“, – pranešime sakė VMI Nepriemokų administravimo departamento direktorė Irina Gavrilova.

Pasak jos, ateityje tokį turtą parduoti bus gerokai paprasčiau, nes jau yra patirties ir sukurtas procesas – tam reikėjo sukurti virtualios valiutos piniginę, į ją perkelti iš teisėsaugos gautą kriptovaliutą, parengti pardavimo sąlygas.

Vasarą inspekcija buvo paskelbusi konkursą, kas galėtų į eurus konvertuoti konfiskuotą kriptovaliutą. Tam ketinta išleisti iki 100 tūkst. eurų (su PVM).

Į eurus reikėjo konvertuoti apie 336,85 bitkoino, 360,38 eterio ir 11,993 tūkst. vienetų Monero. Inspekcija antradienį informavo BNS, kad už šias kriptovaliutas gauta atitinkamai apie 5,1 mln., 144 tūkst. ir 1,2 mln. eurų.

Bendrovė „Kaiser Exchange International“ už 6,9 tūkst. eurų eurų realizavo kriptovaliutą, ją į VMI kompiuterį už 2,85 tūkst. eurų perkėlė „Cryptodus“, o pardavimo sąlygas už 3 tūkst. eurų parengė „Adamano Consulting“.

Konfiskuota trijų rūšių (Bitcoin, Monero, Ethereum) kriptovaliuta į VMI apskaitą perimtos vasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius